Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Malév: a leállás legnagyobb vesztesei a budapesti 5-csillagos szállodák

A Magyar Hotel Monitor gyorselemzése alapján a Malév február 3-i leállásának legjelentősebb vesztesei a szállodaiparban a budapesti ötcsillagos szállodák.
A felmérésről szóló tájékoztatás szerint az ötcsillagos szállodákban az átlagárak számottevő növekedése sem volt képes ellensúlyozni a kihasználtság drámai visszaesését, ami havi átlagban akár a mínusz 20-25 százalékot is elérhette.

A felmérést készítők szerint ennek egyik oka az üzleti utasok számának számottevő csökkenése, ami pedig közvetlenül is köthető a Malév leállásához.

Az ötcsillagos budapesti szállodák előrejelzése alapján a februárban tapasztalt visszaesés, ha csökkenő mértékben is, de kitarthat április-májusig. A márciusi adatokra kedvező hatással lehet a március 15-i hosszú hétvége, míg az áprilisiakra a Húsvét.

A Magyar Hotel Monitor szerint az adatelemző és értékelő programban résztvevő szállodák napi teljesítmény adatai alapján látható, hogy bár a 2012-es év még kedvezően indult, hiszen minden kategóriában a korábbi évhez viszonyítva emelkedett a kihasználtság és az átlagár is, a trend februárban már nem érvényesült.

A budapesti négycsillagos szállodák már az átlagárak stagnálása mellett csaknem 5 százalékos kihasználtság csökkenést voltak kénytelenek elkönyvelni. A háromcsillagos szállodák esetében viszont a február is minden paraméterben felülmúlta a 2011-es év azonos időszakának eredményeit.

A Magyar Hotel Monitor a Xellum Kft. által üzemeltett és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatását élvező egyetlen hazai, a szállodák napi forgalmi adataira épülő adatelemző rendszer, amely jelenleg 142 szálloda napi adatait gyűjti össze és dolgozza fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liszt Ferenc-reptér: az 1-es terminált várhatóan 4-5 évig nem használják

A Liszt Ferenc-reptér 1-es terminálja várhatóan 4-5 évig marad használaton kívül. Tovább olvasom