Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Malév: módosították a kártérítési rendeletet

A rendelet pontosítja, hogy kiknek jár kártalanítás: azoknak, akiket a Malév Zrt. 2012. február 3-án 6 órakor bekövetkezett leállása miatti ért kár.
Módosította a kormány a Malév Zrt. leállása miatt szükségessé váló rendkívüli intézkedésekről szóló, január 31-i rendeletét, az új szabályok a kártalanítás és segítségnyújtást végzők közé bevonják a légitársaság két leányvállalatát is. A módosító rendelet a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

A rendelet pontosítja, hogy kiknek jár kártalanítás: azoknak, akiket a Malév Zrt. 2012. február 3-án 6 órakor bekövetkezett leállása miatti ért kár.

A kártalanítást és segítségnyújtást végzők közé – a Malév mellé – felveszi a Malév Air Tours Kft.-t és a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t. A Malév Zrt. az utasok által viselt költségek elszámolásával, a Malév Air Tours Kft. és a Malév GH Zrt. - a kártalanítás érdekében - az általa harmadik személyekkel történő szerződéskötéssel összefüggő feladatokat látja el.

A módosítás megerősíti, hogy az a kiadás téríthető meg, amely a menetjegyek más járatra vagy járatokra történő átfoglalásával, vagy más járatra vagy járatokra történő menetjegy vásárlásával, illetve alternatív közlekedési mód igénybevételével vagy annak biztosításával kapcsolatosan merült fel. Megtéríthetők az érintett utasoknak azok a kiadásai, amelyek - a várakozási idővel ésszerű arányban - étkezés és frissítők igénybevételével vagy biztosításával, az ott tartózkodás szükséges, szállodai szolgáltatás igénybevételével vagy elhelyezéssel, továbbá az utasoknak a repülőtér és a szálláshely közötti szállításával kapcsolatosan keletkeztek.

Olvasóink írták

  • 1. újratöltve 2012. február 11. 12:11
    „A jól megfontolt törvényhozás miatt! ( január 31-i rendeletét) És ma már febr. 11 van! Bár volt már olyan, amely csak 1 órát élt!(casino dohányzás)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ pénteki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 10-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom