Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Málnás piskóta

Hozzávalók:

(egy 28 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához): 2 tojás, 7,5 dkg cukor, 1 ek. vaníliás cukor, csipet só, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 40 dkg málna, 2 dl tejszín, 3 ek. cukor, fél csomag málnaízű gyümölcskocsonyapor, 2 dl víz.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 2 ek. meleg vízzel, majd a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A liszthez hozzáadjuk a keményítőt, és a tojáshabbal, meg a cukros tojássárgájával összekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával vagy süteménymorzsával meghintjük. A tésztát beleöntjük, és a süteményt 20 percre a sütő alsó részére téve aranysárgára sütjük. További 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk, majd egy tálra borítjuk. Közben a málnát megmossuk és lecsurgatjuk. A tejszínt 1 ek. cukorral kemény habbá verjük, és a negyedét beleöntjük egy csillagcsővel ellátott habzsákba. A hűtőszekrénybe tesszük. A lehűlt tortalapra rákenjük a maradék tejszínhabot és rárakjuk a málnát. A gyümölcskocsonyaport a cukorral és a vízzel felmelegítve feloldjuk. Ha langyosra hűlt, ráöntjük a málnára, amikor megdermedt, a habzsákból feldíszítjük a süteményt, és azonnal tálaljuk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejár a Windows türelmi idő

Véget ért a türelmi időszak, és végleg életbe lépett a Windows operációs rendszerek frissítéseinek… Tovább olvasom