Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Már 29 párt indulna a májusi EP-választáson

A pártokat azután vették nyilvántartásba, hogy ellenőrizték, valamennyi szerepel a bírósági nyilvántartásban.
Újabb öt pártot vett nyilvántartásba a május 25-i európai parlamenti választásra a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), így már összesen 29 jelölőszervezet jelezte indulási szándékát.

A testület csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette A Haza Nem Eladó Mozgalom pártot, az Európai Föderalista Pártot, a Vállalkozók Szövetsége a Reformokért pártot, a Magyar Gazdaság Pártot, valamint a Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Pártot.

A testület korábbi ülésein már nyilvántartásba vette a Magyar Szocialista Pártot, a Magyar Republikánus Politikai Pártot, az Együtt - A Korszakváltók Pártját, a Modern Magyarország Mozgalom Pártot, a Párbeszéd Magyarországért Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006 - Európai Baloldalt, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Demokratikus Koalíció pártot, a Tégy! Ne Tűrj Tovább! Pártot, az Összefogás Pártot, a Magyar Liberális Pártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártot, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, a Lehet Más a Politika pártot, a Zöldek Pártját, az Összefogás a Civilekért pártot, a Magyar Demokráciáért és Hazáért Pártot, az Alternatív Magyar Néppártot, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppártot, a Seres Mária Szövetségesei pártot, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség pártot, a Magyar Igazság és Élet Pártját, valamint az Összefogás Magyarországért Pártot.

A pártokat azután vették nyilvántartásba, hogy ellenőrizték, valamennyi szerepel a bírósági nyilvántartásban.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választását május 25-ére tűzte ki Áder János köztársasági elnök március 8-án.

Az EP-választás arányos választási rendszerben, listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár - aláírásával hitelesített - ajánlása szükséges, a pártoknak április 22-ig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem orvosi tanácsokért zaklatta doktorát

A 45 éves nő szeretett volna közelebbi kapcsolatba kerülni volt kezelőorvosával. Tovább olvasom