Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Már a miskolci egyetemisták is demonstráltak

Mintegy ezer egyetemi hallgató demonstrált az új felsőoktatási törvény tervezete ellen csütörtökön Miskolcon az intézmény főbejárata előtt.
"Ne hallgass, hallgató" - ezzel a szlogennel hívta az egyetemistákat a demonstrációra a Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktorandusz-hallgatói Önkormányzata (ME-HÖK).

A felsőoktatási törvény tervezetére reagálva, valamint a hallgatóközpontú minőségi felsőoktatás és a Miskolci Egyetem egyetemi rangjának megőrzése érdekében tartott demonstráción Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a törvénytervezet bizonyos pontjai - ha bevezetik őket - hátrányosan érinti a Miskolci Egyetem jelenlegi és jövőbeni hallgatóit.

A tervezet teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a hallgatók jogait, szociális helyzetét, a családok anyagi tűrőképességét, a felsőoktatás állami finanszírozásának csökkentését egyértelműen a hallgatóknak és családjaiknak kell megfizetni, vagy most, vagy eladósodva a jövőben - tette hozzá.

A demonstráción felszólalók azt is elmondták: a "bújtatott tandíj" bevezetésének fenyegetése, a röghöz kötés, az állami férőhelyek drasztikus csökkentése minden jelenlegi és leendő felsőoktatási szereplőt hátrányosan érint.

A ME-HÖK nem tartja elfogadhatónak a jelenlegi törvénytervezetet, ezért csatlakozik az október 27-én tartandó országos hallgatói demonstrációhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét őrizetben Tasnádi Péter

Az ügy részleteiről az NNI a nyomozás érdekére hivatkozva későbbre ígért tájékoztatást. Tovább olvasom