Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Már a neten is követhetők a műtéti várólisták

A rendszer segítségével bárki nyomon követheti, hogy mikor kerül sorra.
Már elérhető az országos online várólista-nyilvántartási rendszer, bárki nyomon követheti, hogy mikor kerül sorra, továbbá hogy különböző műtétekre hányan várakoznak országszerte, az egyes térségekben, illetve adott intézményekben.

Az internetes oldal az Országos Egészségbiztosítási Pénztár oldalán a SOR-REND menüpontról érhető el.

A honlapon három fő menüpont található. Az egyik az Időpont lekérdezése esetazonosítóval, amelyre kattintva a beteg esetazonosítójának megadásával megtudhatja, hogy a várólistán mikor kerül sorra. Egy másik linkre kattintva az intézmények várólistáinak hosszát lehet megtekinteni. Míg a harmadik menüpontban az egyes ellátások szerint tételesen lekérdezhetők az intézményi várólisták.

Az oldalról kiderül például, hogy mandulaműtétre minden térséget tekintetve 70 nap az átlagos várakozási idő, összesen 1832-en állnak sorban. Szürkehályog-műtétre országszerte több mint 25 ezren várakoznak, a legtöbben, 7320-an a Nyugat-Dunántúlon, ahol az átlagos várakozási idő 783 nap. Ebben a térségben a legtöbben, 2435-en a Vas Megyei Markusovszky Kórházban várakoznak, ott csak 2016. április 18-án lehet sorra kerülni.

Csípőprotézis-műtétre országszerte 9238-an várakoznak, szintén a Nyugat-Dunántúlon a leghosszabb a várólista, az átlagos várakozási idő 815 nap. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórházban a legutóbbi tervezett időpont 2013. június 21., ugyanebben a térségben a soproni Erzsébet kórházban már 2016. november 23.

Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár stratégiai főosztályának vezetője az MTI-nek korábban elmondta: az új rendszer egyik legfontosabb eleme, hogy "a beteg választása az elsődleges, a beteget fogja követni a pénz". A várólista vezetésére vonatkozó alapszabályok nem változnak, de szigorúbb lesz a rendszer - mondta a főosztályvezető. Hozzátette: több intézményvezető örül az új, transzparens rendszernek, amely a lehetőségét is kizárja, hogy az orvosok nem tisztán szakmai indokok alapján, hanem esetleg más érdekek, például hálapénz fejében soroljanak valakit előrébb a listán.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2012. július 04. 06:51
  „,,Már a neten is követhetők a műtéti várólisták"
  Már a neten is követhetik a kettes Magyar állampolgárok a zavartalan betegellátást. Persze azok, akiknek az egészségi állapotuk még megengedi? Az egyes Magyar állampolgároknak (új nemesek) kiharcolt jogaik alapján meg azonnali kiemelt betegellátás jár jól ellátott egészségügyi intézményekben? Esetleg az egyesek meg tudják fizetni valutácskájukból, forintjaikból, netalántán félretett, megspórolt, fizetésükből, kigazdálkodott bevételükből, megtakarításaikból? Talán esetleg külföldre járnak kezelésre, ellátás igénybevételére? Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár stratégiai halálgyár főosztályának vezetője elmondta, hogy az új rendszer egyik legfontosabb eleme, hogy a beteg választása az elsődleges, és másodlagos az, hogy a beteget az egészségügyi rendszer megfelelően ellássa, meggyógyítsa? Tehát mindenki, /persze aki akarja/ nézegetheti, ha még tudja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár oldalán a SOR-REND menüpontot? Ez az Új demokratikus Magyarország? Most én kérek meg mindenkit, hogy kérje meg a mindenhatót arra, hogy ne legyen beteg!!!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek!
  OFF.”
 • 1. Együgyű 2012. július 04. 06:02
  „,,Már a neten is követhetők a műtéti várólisták"
  Már a neten is követhetik a kettes Magyar állampolgárok a zavartalan betegellátást Persze azok, akiknek az egészségi állapotuk még megengedi? Az egyes Magyar állampolgároknak (új nemesek) kiharcolt jogaik alapján meg azonnali kiemelt betegellátás jár jól ellátott egészségügyi intézményekben? Esetleg az egyesek meg tudják fizetni valutácskájukból, forintjaikból, netalántán félretett, megspórolt, fizetésükből kigazdálkodott bevételükből, megtakarításaikból? Talán esetleg külföldre járnak kezelésre, ellátás igénybevételére? Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár stratégiai halálgyár főosztályának vezetője elmondta, hogy az új rendszer egyik legfontosabb eleme, hogy a beteg választása az elsődleges, és másodlagos az, hogy a beteget az egészségügyi rendszer megfelelően ellássa, meggyógyítsa? Tehát mindenki (persze aki akarja) nézegetheti, ha még tudja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár oldalán a SOR-REND menüpontot? Ez az Új demokratikus Magyarország?
  Most én kérek meg mindenkit, hogy kérje meg a mindenhatót arra, hogy ne legyen beteg!!!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek!
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 3-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom