Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Már benyújthatóak az uniós regionális pályázatok

Mától nyújthatóak be a pályaművek az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt 10 regionális pályázatra. A program segítségével akadálymentesítre, kerékpárutak, belterületi utak, közoktatási intézmények valamint ipari parkok fejlesztésére juthat pénz.
Ez utóbbiak, vagyis az ipari parkok esetében újdonság a kétfordulós pályázati eljárás. Ennek értelmében elsőként a pályázóknak csak a páyláztatni kívánt projekt ötletét kell bemutatni. Ezek közül a bíráló bizottság kiválasztja a legjobbakat, és csak nekik kell a második fordulóban kidolgozni részletesen a projektet.

A regionális pályázatok keretében utólagos akadálymentesítésre ötmilliárd, kerékpárutak építésére pedig négymilliárd forint áll rendelkezésre.

Az akadálymentesítésre elkülönített pénzből önkormányzatok, egyesületek, alapítványok és egyéb nonprofit szervezetek, valamint egyházak számára juttatnak. Ebben az esetben nem csak fizikai, hanem infokommunikációs akadálymentesítésre is sikerrel lehet pályázni.

Közép-Magyarországon a közoktatási intézmények beruházásaira ötmilliárd forint jut. Ennek segítségével az oktatáshoz szükséges eszközök beszerzésére nyílik lehetőség, valamint az oktatáshoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére.

A Közép-Dunántúlon a belterületi utak rekonstrukciójára kétmilliárd forint áll rendelkezésre, az Észak-Magyarország és Észak-Alföld régióban pedig összesen tizenegy milliárd forintot szánnak ipari parkok létesítésére.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális pályázataira augusztus 31-ig lehet benyújtani pályaműveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyőr lesz az ORFK új vezetője

Tovább olvasom