Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Már gyűjtenek a karácsonyra

Nemsokára itt a karácsony, a civil szervezetek, egye- sületek már gyűjtenek az ünnepre.
A programok, akciók közös jellemzője a segítés, hogy a szegényeknek, a valamilyen ok miatt hátrányos helyzetben élőknek is csillogóbb lehessen az ünnep.

A Magyar Vöröskereszt győri területi és megyei szervezeténél évek óta gondolnak a velük egész évben kapcsolatban álló intézményekre, ruhaneművel, tartós élelmiszerrel, vásárlási utalvánnyal kedveskednek a rászorulóknak, ajándékokat, karácsonyfát is juttatnak a megyei kórház gyermekosztályára, a Győri Határőr Igazgatósághoz, a bevándorlási hivatalba, a börtönbe és a likócsi hajléktalanszállóra.

Markovszky Béla megyei titkár elmondta, hogy december 18-án a Vaskakas Bábszínház társulata lepi meg a nagycsaládosokat, illetve az intézetben élő gyermekeket. A Vöröskereszt a területi szervezetekkel karöltve körülbelül egymillió forint értékben oszt szét vásárlási utalványt az arra rászorulóknak.

A karácsonyi „menetrend" már elkészült, az önkéntesek e szerint szervezik a munkát. A karitatív szervezet tagjai folyamatosan várják a győri cégek, vállalkozók, magánszemélyek, valamint iskolák  felajánlását a Győr, Baross Gábor út 61–63. szám alatt, illetve a 424-651-es telefonszámon.

Forró csokoládé

A szokásos karácsonyi bor- és forrócsokoládé-kínálással készül az Első Győri Lions Club, amelynek tagjai idén saját készítésű süteményeket is kínálnak. December 19-én délelőtt 9 órától délután 4 óráig a megyeháza és a Rába Szálló közötti részen a Győri Ütőegyüttes koncertezik. Az elmúlt években a nagycsaládosokat, a megyei kórházat támogatták, a vezetőség a napokban dönt az idei segítendők köréről. Idén is pult mögé áll Balogh József polgármester, aki forralt bort kínál a győrieknek és a megyeszékhelyre érkezőknek.

Élelmiszercsomagok

A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai már a múlt héten meleg étellel látták vendégül az utcán, illetve a téli krízisszállón élő hajléktalanokat. A napokban több száz élelmiszercsomagba való tartós élelmiszert és játékokat gyűjtenek össze. A civil segítők munkája a győri Apor Vilmos- és a Prohászka Ottokár-iskolák tanulóinak gyűjtésével teljesedik ki, akik nagyban hozzájárulnak a karácsony előtti élelmiszer- és ruhaosztás sikeréhez.

Gála, könyvek, játékok

A megye hat bentlakásos intézményének munkáját folyamatosan segítő Napra-forgó Közalapítvány 180–180 ezer forinttal járul hozzá az otthonok eszközparkjának bővítéséhez, december 6-án pedig jótékonysági gálaműsort szervez a nagycsaládosoknak.

A győri Segítőház Alapítvány a mezőörsi Weöres Sándor-iskolával karöltve tervezi karácsonyi akcióját. Az iskolában december elején gyűjtést szerveznek, ami családonként vagy egy kiló cukrot, lisztet, vagy üveg olajat, netán megunt, de még hasznos könyvet, játékot jelent. Ezeket, valamint az alapítvány által gyűjtött egyéb adományokat a civil szervezet önkéntesei december harmadik hetében juttatják el a 100–150 arra rászoruló, peremhelyzetben élő családnak.

(Szívesen közreadjuk a többi civil szervezet, egyesület elképzelését, ötletét is.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivar, rum, karibi éjszakák

A vándormadarakhoz hasonlatosan több honfitársunk útra kel és a téli nyaralás szenvedélyének hódol. Ezen telelések egyik kedvelt célpontja Kuba. Novembertől májusig bármikor kitűnő időjárás fogad minket. Az első nagy kérdés, amelyet el kell döntenie a látogatónak, hogy egy „resort holiday” résztvevője lesz, vagy csak egy repülőjeggyel indul neki Kuba felfedezésének. Tovább olvasom