Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Már kölcsönözni is lehet?

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
"Műszaki középiskolát végeztem, majd évtizedeken át dolgoztam egy üzemben. Engem is utolért a létszámleépítés. Hónapok óta csak alkalmi munkák adódnak, nem sikerült elhelyezkednem. Sopronban most egy olyan lehetőséggel kerestek meg, amiről még nem is hallottam. Dolgozhatnék egy termelővállalatnál, de nem annak saját alkalmazottjaként, hanem egy munkaerő-kölcsönző cégen keresztül. Elfogadjam ezt az ajánlatot? Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat ha igent mondok?" - kérdezi Balogh Krisztián (45).

Magyarországon is terjed a munkaerő-kölcsönzés. Létszámstop esetén, határidős megbízásoknál vagy alkalmazás előtti munkapróbaként is egyre gyakrabban alkalmazzák a vállalatok ezt a foglalkoztatási formát. Azoknak ideális elsősorban, akiknek nincs állandó munkahelyük, és szeretnének legálisan munkához jutni, akár alkalmi jelleggel is. Emellett a nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezők számára is lehetőség, sőt, ez akár hosszú távú munkalehetőséget is biztosíthat számukra.
Magyarországon elsősorban a segéd- és betanított munkakörökben jellemző a kölcsönzött munkaerő alkalmazása.

Hogy miért előnyös ez a munkavállaló számára? A határozott idejű szerződés lejárta esetén, vagy ha a foglalkoztatónál
termeléscsökkenés miatt nem tud tovább dolgozni, nem kell minden esetben előről kezdenie az álláskeresést, ha a kölcsönző cég egy másik foglalkoztatónál tud a továbbiakban munkát biztosítani, folyamatos lesz a munkaviszonya. Ráadásul a kölcsönzéssel foglalkozó cég általában egyszerre több lehetőséget is kínálni tud. Létszámstop esetén a foglalkoztató nem veheti fel közvetlenül a munkavállalót, viszont nagyobb megrendelés esetén szükség van a többletmunkaerőre, így kölcsönző cégen keresztül lehetősége van a munkavállalónak az adott foglalkoztatónál munkát vállalnia, s ott tapasztalatot szereznie. Meghatározott idő után a kölcsönbevevőnek lehetősége van átvenni a már kipróbált és bevált  bérmunkaerőt saját állományba, így állandó foglalkoztatáshoz juthat a munkavállaló.

Hogy teljes legyen a kép, ejtsünk szót a hátrányokról is. Rövid távú kölcsönzések során általában a saját állományban lévőknél
alacsonyabb a kölcsönzött munkaerők bére. A bérezés a fizikai munkakörökben általában órabéres rendszerben történik, de előfordul a havi bérezés is. Az esetek többségében, ha létszámleépítésre kerül sor, először a kölcsönzött állománytól válik meg a foglalkoztató.

Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom