Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Már ma megkezdődnek a megemlékezések

A hétvégén országszerte és határon túl is ünnepi rendezvényeket a keddi nemzeti összetartozás napja alkalmából.
Már a hétvégén országszerte és határon túl is ünnepi rendezvényeket, megemlékezéseket, koszorúzásokat tartanak a keddi nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én döntött úgy, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4. a jövőben a nemzeti összetartozás napja legyen. A nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló, öt paragrafusból álló törvénnyel az Országgyűlés kinyilvánította, hogy "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".

Ma délután a fővárosban a IX. kerületi önkormányzat ünnepi műsorral várja az érdeklődőket a Bakáts téren. Ekkor tartja a Fidesz és a Fidelitas III. kerületi szervezete is az ünnepi rendezvényét.

Vasárnap a XI. kerületi önkormányzat határon túli magyar testvérvárosával együtt családi programmal ünnepel a Feneketlen-tónál.

Ugyanezen a napon a szlovákiai Léván a felvidéki magyarok kettős állampolgársággal és az anyanyelvhasználattal összefüggő jogi küzdelmeiről tartanak konferenciát.

Olvasóink írták

 • 3. Roland1000 2013. június 01. 13:05
  „Hogy lehet egy ilyen napból bármilyen apropóból ünnepnapot csinálni? Gondolkodnak azok egyáltalán, akik ilyesmit kitalálnak? Ha nemzeti gyásznapot rendelnének el, azt megértem. Merthogy nekünk éppúgy fáj Trianon, mint másoknak a..., na de nem folytatom.”
 • 2. kontrapista 2013. június 01. 10:01
  „Magyar az az ember, akinek Trianon fáj.
  Szegedieknek :
  Királyhalmán 4-én 16 órakor megemlékezés szentmisével a nemzeti összetartozási nap alkalmából, ami folytatódik Szabadkán.”
 • 1. csonakos 2013. június 01. 08:58
  „Összenő ami összetartozik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább apadt a büdzsé tartaléka

Újabb 600 millió forintot csoportosít át a költségvetési tartalékból a kormány - írja a Népszava. Tovább olvasom