Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Már megint adathalász e-mailekkel támadják az OTP ügyfeleit

A bank a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.
Az interneten terjedő, rossz magyarsággal megfogalmazott adathalász levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg banki adatokat kicsalni az ügyfelektől - közölte a hitelintézet szerdán.

Az OTP Bank közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a levél hamis, és az abban található hivatkozásra kattintva az ügyfelek az OTPdirekt felületre nagyban hasonlító, de hamis, adathalász célokat szolgáló oldalra jutnak.

A bank most is hangsúlyozza: soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Kéri, amennyiben valaki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül.

Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket - írja közleményében hitelintézet.

A mostanihoz hasonló adathalász támadási kísérlet évente többször is tapasztalható szinte minden bank esetében. Az OTP legutóbb január 30-án jelezte, hogy az interneten terjedő adathalász e-mailben ismeretlenek rá hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni ügyfeleitől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak tanulni járt az iskolába

A 25 éves K. Roland motoros láncfűrészekhez való alkatrészeket lopott abból az iskolából, ahová… Tovább olvasom