Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, amely mostantól megrendelhető.

A mesterszakácsok arcán elégedettség. Van is rá okuk, hiszen elkészült
A Kisalföld receptjei második kötete. Több mint 300 új recept az olvasóktól, több mint száz fantasztikus ételfotóval illusztrálva. A recepteket olvasóink küldték be, a legjobbakat a mesterek főzték meg. A szerkesztői munka után így állt össze  a népszerű könyv második része, amely mától megrendelhető és októbertől már ott lehet mindenkinek a konyhájában.

A Kisalföld receptjei első kötetét 12.600-an vásárolták meg csak megyénkben! Olvasóink kiváló receptjei, az ízletes ételek, a használható, praktikus és szép forma tette népszerűvé a Kisalföld-könyvek ezen darabját. Most pedig jön a folytatás. Mivel olvasóink receptküldő kedve nem lankad, és mindig tudnak újat és még újabbat kínálni nekünk, a mesterszakácsok sem tétlenkedhettek, elemeztek, majd főztek, végül kóstoltak. A közös munka eredménye a több mint háromszáz új, eddig nem közölt receptet tartalmazó könyv.

Köszönjük olvasóinknak, hogy folyamatosan elláttak bennünket családi konyhájuk legfinomabb ételeinek leírásával, hogy akadt, aki még kóstolót is hozott! A kiválasztott beküldők hamarosan kézbe vehetik azt a könyvet, amely elsősorban nekik köszönhető.

Így látják a mesterek

Nem tagadják, kicsit fáradtak. A több száz étel elkészítése, tálalása, fotózása, kóstolása sok időt és energiát vett el tőlük. Ám azt mondják, a végeredmény mindenért kárpótolja őket. Mesterszakácsok. Edvi László a Rába Hotel Belga sörözőjében, Sátor László a Szalai vendéglőben, Suga Péter a LaMaréda étteremben irányítja a konyhát. Pető István, a Kuckó tulajdonosa mint a  Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke összefogja a csapatot, szervezi a közös főzéseket, melyeknek hol a Rába Hotel, hol a LaMaréda, hol a Szalai vendéglő ad helyet.

Sok pihenőre nincs idő, hiszen a második kötet után máris a harmadikon, a süteményesköteten kezdtek el dolgozni, amely édes és sós finomságokat és tortákat fog tartalmazni.

A mesterszakácsokkal nézegetve az új, az előzőre hasonlító, ám attól színében eltérő címlapot, ültünk le beszélgetni.

– A Kisalföld olvasóinak nem lankad receptküldő kedvük, tucatjával kapjuk a leveleket és e-maileket, de vajon másként küldik-e a recepteket az első könyv után?

Pető István: – Nekem úgy tűnik, most jobban, összeszedettebben írják meg, mit hogyan csinálnak otthon. Ráadásul egyre több az eredeti recept. Nekem van egy kétezer kötetes szakácskönyvtáram, tehát azonnal tudom, mit honnan másoltak ki. Nem is baj ez, ha hozzáteszik a családi hagyományokat. Egy százéves leírt recept otthon annyit változhat, hogy szinte már újnak számít. Ezeket vártuk el, és ilyeneket küldtek is a kedves háziasszonyok és a főzést kedvelő férfiak.

Edvi László: – Óriási érdeklődés előzte meg az első kötetet. A konyhalányok, a szakácsok és  családtagjaik is küldtek be recepteket. Néhány megjelent a könyvben. Na, akkor az egész famíliájuk vásárolt a kötetből, és mindenkinek nagyon tetszett. A szakmából is csak jó visszhangokat hallani, különösen a népies ízeket, azok felderítését, leközlését dicsérik a kollégáink.

Sátor László: – A mai napig azt tapasztalom, hogy az első kötet kevés volt! Egyre újabb újranyomás szükséges, hiszen tőlem még a napokban is kértek könyvet. A minőségről pedig elég talán csak annyit elmondanom, hogy kedves barátunk, a televízióból is ismert Budai Péter azt mondta, amikor megmutattuk neki, hogy az eddigi legszínvonalasabb könyvet tartja a kezében. Már-már majdnem azt mondta, hogy jobb, mint az övé. Az első kötet után nálam Nyíregyházáról, Debrecenből és Budapestről is érdeklődtek. 

Suga Péter: – Színvonalas volt már az első könyv is. A második még jobb lett. A magam részéről büszke vagyok rá, főleg azért, mert igazi csapatmunka eredménye. A második kötetben egyébként hasonló tematikával dolgoztunk, ám az olvasókat közelebb engedtük az ételekhez. Az ételek jobban látszanak, szebbek, étvágygerjesztőbbek.

– A mesterszakácsok tudtak tanulni a Kisalföld olvasóinak receptjeiből?

Edvi László:
– A kapuvári bicskás pecsenye fent van a Belga söröző étlapján is. Ráadásul, ha fogadást csinálunk, a csirkemellcsíkok sajtos mártással, amit szintén a könyvből vettem ki, állandóan ott vannak a tálcákon.

Sátor László: – A Szalai vendéglőben a napi menüben elég sokszor használok fel egyszerűbb ételeket a könyvből. Most például a szüreti fasírozott lesz a sláger.

Suga Péter: – A LaMaréda étlapján a vendégváró falatkáknál bukkannak fel az olvasói receptek. Esetleg a sima sonkát vadsonkára cserélem, de a lényeg, mi is tudunk tanulni.

Pető István: – A Kuckóban sütemények vannak csupán, de ezek közül jó pár olyan, amelyet a Kisalföld olvasóinak receptjei alapján sütünk meg. Szóval ez ilyenformán is csapatmunka.

A Kisalföld receptjei 2. tartalmából

levesek
húsételek
halételek
vadételek
grill- és bográcsételek
hús nélküli ételek
vendégváró falatkák
főzelékek, köretek
befőttek, savanyúságok, szörpök


Levelezőlapon is megrendelheti

A Kisalföld receptjei 2. kötet megrendelésének megkönnyítésére a szeptember 12-i számunkban egy levelezőlapot találnak majd. Azt beküldve könnyedén hozzájuthatnak a könyvhöz.
Az első kötethez is hozzá lehet még jutni a megrendelések szokásos formáit használva! Elérhetőségeink a rendszeresen megjelenő megrendelőszelvényen megtalálhatóak!

A Kisalföld receptversenye még mindig nem ért véget, már készítjük a Kisalföld receptjei harmadik kötetét, amely édes és sós süteményeket, tortákat fog tartalmazni. Továbbra is várjuk az olvasók receptjeit. Kérjük, hogy a beküldött ételleírások tartalmazzák az adagszámot, a hozzávalókat, a sütési időt, és a sütemények és torták készítésének részletes és pontos leírását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár, a kétszeres apuka

Tovább olvasom