Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Már postázzák Orbán munkahelyvédelmi tájékoztatóját

A kormányfő július elején jelentette be, hogy a kormány tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdet.
Megkezdődött a miniszterelnök munkahelyvédelmi akcióról szóló tájékoztató levelének kiküldése, azt szeptember elejéig minden nagykorú állampolgár megkapja - tájékoztatta az MTI-t szerdán a kormányfő sajtóstábját vezető helyettes államtitkár.

Havasi Bertalan közölte: a most zajló nemzeti konzultáció előzetes eredményei arra utalnak, hogy az embereket elsősorban a munkahelyük biztonsága foglalkoztatja. "Ezért kiemelkedően fontos feladata a kormánynak a miniszterelnök által meghirdetett munkahelyvédelmi akció végrehajtása, és természetesen az ennek keretében megnyíló lehetőségekről mielőbb tájékoztatni kell a polgárokat" - olvasható a közleményben.

A helyettes államtitkár tudatta azt is: a miniszterelnöki levél kiküldése a kormányhatározat megjelenése után - e hét elején azonnal megkezdődött, szeptember elejéig valamennyi nagykorú magyar állampolgár megkapja Orbán Viktor levelét és a munkahelyvédelmi akcióról szóló tájékoztató mellékletet.

Orbán Viktor miniszterelnök július elején jelentette be, hogy a kormány tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdet.

A kiküldendő levélben - amelyet a Miniszterelnökség szerdán eljuttatott az MTI-hez - az olvasható: "az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal. Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket, befagyasztottuk a rezsiköltségeket, megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, jelentősen emeltük a minimálbért és eközben csökkentettük az államadósságot. Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam".

Orbán Viktor a levél mellékletében pontokba foglalva mutatja be, milyen intézkedéseket tervez a kormány a 25 év alattiak, az 55 év felettiek, a munkanélküliek, a kisgyermekes anyák, a képzettséget nem igénylő munkát végzők, a mikrovállalkozások, a 25 fő alatti kisvállalkozások, valamint az évi 500 ezer euró bevétel alatti vállalkozások segítésére.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. nanemaaa 2012. augusztus 17. 00:00
  „Más olvasatban:
  Támogatni kell az 55 felettieket: magyarán 2014-ben Viktor és cimborái (élen Mr.Csányival) betöltik az 55-öt.
  Megvédték a nyugdíjakat= elkobozták, nehogy a nyugdíjasok elherdálják.
  Megvédték a nyugdíjak vásárló erejét: Ők tudják, mert ők költötték el az elkobzott nyugdíjunkat. Abból virágzik a MOL, a Csányi és a Simicska birodalom is. Még arra is futja belőle, hogy az új kampányt már 2 évvel a választások előtt elindítsák ezzel a levelezősdivel.”
 • 31. Tábornok1 2012. augusztus 16. 19:56
  „Orbán Viktor ne levelet küldjön, az adófizetők pénzén!!!!
  Teremtsen munkahelyeket!!!!
  Már régóta teremtőnek képzeli magát. Itt a lehetőség bizonyítani!!!!!!”
 • 30. NP1 2012. augusztus 16. 18:12
  „"Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam". - arra lennék kíváncsi hol és mikor nyilatkozta ezt Mr. Európa.”
 • 29. Miracala 2012. augusztus 16. 16:10
  „Munkahelyvédelmi akció? Tehát: 3 helyett hat hónapig indoklás nélkül kirúghatnak. A dolgozó a havi fizetésének kétszeresével is fizethet ha valamit elront, legyen az az ő vagy más hibája. Felére csökkentik vagy megszüntethetik a műszakpótlékot, a táppénzt is lefölözik. Ezt is jelentheti a munkahely biztonsága, hisz ez elviekben kedvez a munkaadónak, aki egy kissé elnapolhatja a tervezett leépítést...”
 • 28. DMagóg 2012. augusztus 16. 15:43
  „26.tella 2012.08.16. 13:50: "<moderálva>"

  Nagyon igazat szólhattál! Lehet, hogy túl finoman fogalmaztál?
  Jó ha hozzászoknak, lesz ez még rosszabb is!”
 • 27. mazsolaszolo 2012. augusztus 16. 15:18
  „Mennyibe került a nyomtatás, és a postázás?
  Nem lenne jobb VÉGRE dolgozni, Viktorka, mintsem vegzálni a jónépet?”
 • 26. tella 2012. augusztus 16. 13:50
  „<moderálva>”
 • 25. spiler 2012. augusztus 16. 13:11
  „én a LEMONDÁSÁT VÁROM...SÜRGÖSSÉGIVEL......”
 • 24. macs 2012. augusztus 16. 13:11
  „"Ma már Európa is elismeri, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a legtöbb európai állam".
  Hát, ami az inflációt jelenti ez a kijelentés igaz.
  A második negyedévben 1,2 százalékkal csökkent a magyar GDP értéke a KSH becslése szerint, így ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaság recesszióban van, Közben az infláció is megugrott, 5,8 százalékra, ami Európában az egyik legmagasabb.”
 • 23. SzőkenőSzarvas 2012. augusztus 16. 11:55
  „Nekem ilyenkor mindig Fülig Jimmy levelei jutnak eszembe.”
 • 22. zsozso64 2012. augusztus 16. 11:46
  „Na akkor most tájékoztató vagy konzultáció??? Mert ugye konzultációnak hívják, de valójában mégis csak tájékoztatnak arról hogy én mit is akarok....?
  Ami igaz az igaz, a zemberek nagyrésze talán már megvan akár 2/3-is... tízen évvel ezelőtt a jobbágyságot sírta vissza, mer akkoriban egytized a földesúr, egytized az egyház, és a megmaradt 80% -ot saját szükségleteire fordította. Ez a mai adóterheket tekintve, éppen fordítva van 80% elviszi a zállam, a maradék 20%-bol felkopik az állam. Az elmúlt két évben viszont nagyot fordult a világ, ma már a rabszolgaságot is visszasírnánk, mert ugye az törvénybe volt foglalva Rómában, hogy a rabszolgatartó köteles rabszolgáit jól tartani. Élelmezéséről, ruházatáról megfelelő szinten gondoskodni! Ez a törvényt szigorúan vették és betartatták...
  Ma az állam 8 órás közmunkásnak 47eFt-ot biztosít, (a részmunkaidősnek arányaivan kevesebbet) ami csak az óránként közel negyvenezer forintot kereső gazdasági miniszter (vagy minek is nevezik) szerint elegendő a megélhetésre....
  Pártunk és kormányunk csak arra nem gondol, hogy ha a zemberek eljutnak oda, hogy a társadalmi korszakok közül az ősközösség lessz a vágyakozás tárgya, akkor Ők járnak a legrosszabbul. Nem lessz elég ha a vagyonkájukat kell beadni a közösbe, de még a kőbunkóval jól le is taglózzák Őket.
  Nem vagyok már túl fiatal, de úgyérzem ezt még meg fogom élni.... reméllem!”
 • 21. keletaru 2012. augusztus 16. 11:44
  „Honnan tudnák a termelés erejét ,a munka/-ás BECSÜLETÉT , mikor már az iskolában is politizáltak . HASBA beszéltek . Majd ha a gazdasági életben is képesek lesznek bevezetni a ZÉRÓ toleranciát . Akkor lesz erejük , de amig ide fütyül a rigó meg oda .....Addig nem várok csodát . Hisz szerintem nincs még egy ország ahol az elvégzett munkát szinte sosem fizetik ki , egyesek mindent megúsznak bűntettlenül . Bezzeg drága politikusaink az utolsó fillérig mindent megkapnak, mindent busásan , a gombnyomkodói !!! Szánalmasak ! De a leg szánalmasasbak MI vagyunk hisz benyelünk nekik mindent .Hol van már a RÉGI MAGYAR virtus . Pokrócozás ? Adott szó ereje !!!! Üdv Kuci”
 • 20. X_Y 2012. augusztus 16. 11:41
  „Ezzel a levelezéssel megvédi annak a havernak a munkahelyét aki a leveleket kinyomtatta. Bár annak a munkahelye eddig sem volt veszélyben, így viszont nem az unalmas Vörös tengerre kell menni már megint búvárkodni, hanem végre eljuthat a kiccsaládjával Hawaii-ra vagy Ausztráliába.”
 • 19. kumisz 2012. augusztus 16. 09:40
  „Válaszboríték van benne???”
 • 18. Vandorr 2012. augusztus 16. 09:22
  „Állami pénzből nő a CBA
  Napi Gazdaság
  2012. augusztus 16., csütörtök 08:02 |
  |
  Az Új Széchenyi Terv támogatásával nyit új üzleteket a lánc.

  Hét új vidéki üzletet nyit a CBA Kereskedelmi Kft. az Új Széchenyi terv (ÚSZT) támogatásával,írja a Napi Gazdaság. A CBA csaknem 331 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a több mint másfél milliárd forint összköltségű munkahelyteremtő beruházásának megvalósításához az ÚSZT keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam finanszírozásával.”
 • 17. DMagóg 2012. augusztus 16. 09:17
  „"Azok" vitathatatlanul rosszak voltak, csaltak, loptak, hazudtak (ne vitassuk)!
  "Azok"-nál már csak "Ezek" rosszabbak!
  A ravasz rókák és az éhes farkasok küzdelme ez.
  Ám a farkasok falkavezérén már korábban észlelhetőek voltak a veszettség tünetei. Nincs egy jó állatorvos, aki kezelni tudná ezt? Vagy, tényleg igaz, hogy "veszettség ellen nincs orvosság"?”
 • 16. balihoho 2012. augusztus 16. 09:17
  „Az előző konzultációs leveleknek, alig nyolc százalékát küldték vissza! Jönnek a hazugságoknak is köszönhető kudarcok? Ami a deviza hiteleseket illeti. Magam is ismerek új kishomoki fiatal családot, akik ebben a hitelben vergődnek, de mert nem gazdagok, nem tartoznak a gazdagok közé, semmit nem segít rajtuk az állambácsi. Helyzetük reménytelen, és könnyen lehet, hogy a bank viszi a házat.”
 • 15. dondongó 2012. augusztus 16. 09:06
  „Ha már megint ilyenekre költik az adóforintokat, akkor puha, illatosított, nedvszívó papírra kérném e nemes gondolatokat rányomtatni.:)))))”
 • 14. team5 2012. augusztus 16. 08:53
  „Én pedig 1,5 munkanélküliség után is egyre esélytelenebb vagyok az elhelyezkedésre az 50 felé közelítve, hiába töröm magam napról- napra! :-(((”
 • 13. szandokán 2012. augusztus 16. 08:33
  „Dugja fel magának a leveleit.Álljon ki augusztus 20.-án a Kossuth térre és ott számoljon be az eddigi teljesitményéröl.”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmérés: A kórházban fekvő betegek egyharmada alultáplált

Az életkort tekintve az alultápláltság a 71-80 éves betegeket érinti a leginkább, körükben az… Tovább olvasom