Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Már száz tag a halhatatlanok társulatában

Ebben az esztendőben is nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata: Pogány Judit, Lorán Lenke, Gálffi László és Szilágyi Tibor színművészek, László Margit és Berczelly István operaénekesek, valamint a táncművészek közül Novák Ferenc és Uhrik Dóra kapta meg az "örökös tag" címet a közönség szavazatai alapján - mondta el Szegvári Katalin, a kezdeményezés ötletgazdája és producere.
Az örökös tagság kuratóriuma minden kategóriában négy-négy művészt jelölt a halhatatlanok társulata örökös tagjának. Közülük választotta ki a közönség kategóriánként azt a két-két művészt, akinek a lábnyomatát szombaton vették le.

A fémbe öntött lábnyomokat a tervek szerint ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában.

Az újonnan megválasztott tagok tiszteletére június 13-án a Nemzeti Színházban gálaműsort is tartanak, melyet a Magyar Televízió (MTV) július 17-én este sugároz.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. Az MTV akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a közönség is adhasson díjat szeretett művészeinek. Az örökös tagok sorába 1999-ig évente kerültek be újabb művészek, majd négy esztendőnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást. A halhatatlanok társulata a most megválasztott művészekkel együtt összesen 100 tagot számlál.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hír: a Tisza már apad a felső szakaszán

A Tisza a felső szakaszán, a határszelvénytől Tivadar településig már apad, miután nem volt… Tovább olvasom