Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Már van fizetés

„ Kapuváron a Provertha Rt.-nél szeptember 14-én még nincs a dolgozóknak fizetés. A csekkek fizetési határideje lejárt. Kérem, jelentessék meg, mert ez tragédia! Kapuváron nincs munkahely, akinek meg van, annak nem fizetnek, hisz egy ember helyére száz a jelentkező. Már csak a nyilvánosság segít!”

A Kisalföld érdeklődésére Gerencsér Jenő üzemvezető elmondta: a Provertha Rt. szeptember 8-án esedékes bérfizetésre csoportos bérátutalással, két bankból teljesítette a fizetéseket úgy, mint minden hónapban, esedékesség előtt legalább egy nappal. Hozzátette: az augusztus havi bérköltség összesen kilencvenhétmillió forint volt.
A közel hatszázkilencven dolgozóból ötszáznyolcvannyolcan időben, hónap 8-án megkapták számlájukra a fizetést, viszont a banki girorendszer hibájából adódóan a kapuvári dolgozók közül kilencven-

öten határidőre nem jutottak bérükhöz. A csoportos bérátutalásból adódóan nehézséget okozott annak kiderítése, hogy kiket érintett az árutalási hiba. A bankokkal történt egyeztetés után az érintett dolgozók bére utólag átutalásra, szeptember 15-én pedig a számlákon jóváírásra került. A felajánlott áthidaló készpénzfizetési lehetőséggel a dolgozók nem éltek. A cég a problémáért ezúton is elnézést kér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már megrendelhető a 2. receptköny is

Az első kötet mintájára elkészült a második kisalföldes receptkönyv is, Tovább olvasom