Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 8°C | 19°C

Marad-e a Motim a pályázat után?

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete júniusi ülésén választja ki a pályázók közül azt a céget, amellyel az elkövetkezendő tizenöt évben távhő-szolgáltatási szerződést köt. Az elbírálásnál a legfőbb szempont az alacsony hődíj lesz.
A mosonmagyaróvári önkormányzat kötelező feladatként 3600 lakás és csaknem 200 közület távfűtéséről és melegvíz-ellátásáról gondoskodik. A távhőszolgáltató Joule Kft. a fűtési energia 95 százalékát már évtizedek óta a Motim Rt.-től vásárolja, ám ez a szerződés 2004. december 31-én lejár. A megállapodásban foglaltak szerint az önkormányzatnak legkésőbb 2003. június végéig döntenie kell arról, hogy a következő tizenöt évben kivel köt szerződést.

Botos Gábor önkormányzati főtanácsos a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a távhőszolgáltatásnak rendkívül versenyképes piaca van ma Magyarországon, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy nyílt pályázatot ír ki az energiatermelésre. A tavaly decemberben létrehozott öt tagú munkacsoport – tagjai a Joule Kft.-től, az érintett társadalmi szervezetekből, a Mosonmagyaróvári Vállalkozók Egyesületéből, illetve a polgármesteri hivatalból képviseltették magukat – meghatározta a pályázat kiírásánál fontos peremfeltételeket. A szakmai csoport munkáját egy meghívásos pályázaton kiválasztott külső, független szakértő cég is segítette. A képviselő-testület döntése értelmében a tulajdonosi bizottság legutóbbi rendkívüli ülésén jóváhagyta a pályázat kiírásának feltételeit, amit március elején hoznak nyilvánosságra. A cégek május 30-ig adhatják be pályázatukat. Ezek közül a képviselő-testület júniusi ülésén választja ki azt, akivel a következő másfél évtizedre megköti a hőszolgáltatási szerződést.

Az értékelési kritériumokat megadva pontozással választják ki a nyertes pályázót. A pontozásnál legnagyobb súlyt a pénzügyi előnyökre fordítják, hogy minél kedvezőbb árú legyen a meleg víz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrártámogatás

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megyei hivatala a napokban az idei… Tovább olvasom