Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Marad a védőtakaró

A ruhaipari szakszervezet elérte, hogy a győri Skiny kft.-nél érvényben marad a dolgozóknak védőtakarót biztosító kollektív szerződés.

Felmondta volna

A győri ipari parkban 8 éve letelepedett osztrák tulajdonú Skiny Gyártó Kft. nemrégiben levélben értesítette a Ruhaipari Dolgozók Szakszervezetét (RDSZ), hogy felmondja a munkaviszony kérdéseit szabályozó kollektív szerződést. Ez viszont az érdekvédelmi szervezet szerint a fehérneműgyár varrodájában dolgozó mintegy 300 alkalmazott teljes kiszolgáltatottságát eredményezte volna, ezért tárgyalást kezdeményezett. Ecsédi Károlyné, az RDSZ elnöke, aki a napokban Győrött találkozott a cég vezetőivel, lapunknak elmondta: a munkaadó azért akart a korábbi helyzeten változtatni, hogy a munkaidőt rugalmasabban kezelhesse.

Egy hétre előre

A szakszervezetnek sikerült elérnie, hogy a kollektív szerződés érvényben maradjon. A tanácskozáson a felek megállapodtak abban, hogy a termelés hatékonysága érdekében a szokásos munkarendtől eltérő beosztásra is lehetősége lesz a munkáltatónak. Erről azonban a dolgozókat legalább egy hétre előre tájékoztatja.

Változás lesz

Dombi Edina, a Skiny győri üzemének cégvezetője a történteket megerősítve leszögezte: a kft. valóban meg akarta szüntetni a kollektív szerződést, a tárgyalás eredményeként azonban a munkáltató rájött, erre nincs szükség. Néhány ponton változtatást igényel ugyan a szabályozás, erről április elején ad bővebb tájékoztatást a dolgozóknak és lapunknak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kocka

Tovább olvasom