Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Március 16-ra halasztották a fényevő ítéletét

Hétfőn váratlanul elmaradt a "fényevő" büntetőperében az ítélethirdetés a Fővárosi Bíróságon.
Krecsik Eldoróda bírónő a tervezett és bejelentett ítélethirdetés helyett, újra megnyitotta a bizonyítási eljárást és a bíróság meghallgatta Antal Albert elmeszakértőt. Az ítélethirdetésre egy hét múlva, március 16-án várható.

A médiában és a sajtóban "fényevőként" elhíresült, több diplomás volt életmód-tanácsadó esete páratlan a magyar kriminalisztika történetében. A 38 éves férfit, aki korábban egyetemen is tanított, azzal vádolják, hogy majdnem halálra éheztette a nem egészen 2 éves kislányát, és nem tett semmit sem azért, hogy állapotos élettársa ne haljon bele a közös koplalásba. Amikor 2007. május 18-án a rendőrök megjelentek az óbudai lakásban, a fiatalasszony már halott volt, a kisgyermek és a vádlott maga is életveszélyes állapotba került.

Több elmeorvos-szakértői vizsgálat után Antal Albert főorvos, igazságügyi elmeszakértő most március 4-én újabb, úgynevezett komplex elmeorvos-szakértői vizsgálatot végzett. Amint azt a hétfői tárgyaláson elmondta, szerinte és kollégái szerint a "fényevő" kényszergyógykezelése szükséges, mert a vádlott gondolkodását továbbra is bizarr elemek jellemzik, és a főorvos szerint félő, hogy a bizarr gondolatok bizarr cselekedetekhez vezethetnek. Ugyanakkor az orvosszakértő hangsúlyozta azt is, a "fényevőt" a rejtőzködő magatartás, a beilleszkedésre való törekvés és a konfliktuskerülés jellemzi. Szerinte egyértelmű, hogy a vádlott nem agresszív.

A "Fényevő" védője, Kamarás Péter szerint ez a szakértői vélemény elfogadhatatlan, mert ellentmondásos, és újabb szakértő kirendelését indítványozta, de ezt a kérését a bíróság elutasította.

A férfi ügyében a tárgyalás március 16-án folytatódik, amikor a vád és a védelem kiegészítheti korábbi perbeszédét, a "fényevő" élhet az utolsó szó jogával, majd ítélethirdetés várható.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. március 09. 14:00
    „25év fényen nem kenyéren és vízen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sem igazságos, sem gazdaságos nem lenne az ingatlanadó?

A nyilvánosságra került ingatlanadó-javaslatok rosszak - ez a véleménye egy szakértői elemzésnek,… Tovább olvasom