Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Márciusra épülhet ki teljesen a betegjogi jogvédelmi hálózat

Jelenleg 97 jogvédővel - közülük 41 beteg-, 38 ellátott-, 18 pedig gyermekjogi védőként dolgozik - és 7 önkéntessel működik a központ.
Márciusra tervezi a jogvédelmi hálózat teljes felállítását az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) - jelentette be a központ főigazgatója kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Novák Krisztina, aki november elsejétől az OBDK főigazgatója, azt mondta: jelenleg 97 jogvédővel - közülük 41 beteg-, 38 ellátott-, 18 pedig gyermekjogi védőként dolgozik - és 7 önkéntessel működik a központ. A fővárosi központon kívül hét regionális iroda működik az országban.

Az új betegjogi szervezet működéséhez az etikai elvek és szakmai protokollok már elkészültek, de ezt még a civil és a szakmai szervezetekkel is egyeztetni szeretnék - mondta Novák Krisztina.

A főigazgató kifejtette: az OBDK alapvető célja a tájékoztatás, annak elősegítése, a betegdokumentációval összefüggésben a jogok érvényesítése és érvényre juttatása, a panaszjog gyakorlásának segítése, a rendszerhibák feltárása és megoldása. Az egyik fő szempont a peren kívüli egyezségre való törekvés - hangsúlyozta Novák Krisztina.

Hatósági jogkörében a központ vezeti a betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselők nyilvántartását. Ezzel kapcsolatban a főigazgató megjegyezte, hogy a régebbi képzőintézményekkel is felvették a kapcsolatot, hogy megtudják, kik végezték el a szükséges jogvédelmi képzéseket.

Az OBDK feladata lesz folyamatosan nyomon követni az egészségügyi szolgáltatások hozzáférhetőségét, az ellátásszervezéssel, a beutalási renddel, a betegtájékoztatással kapcsolatos szabályok érvényesülését, és ha visszásságot találnak, jelzik a fenntartónak.

Novák Krisztina azt mondta, ha az egészségügyi ellátás során valakinek jogi panasza lenne, a területileg illetékes jogvédelmi képviselőhöz kell fordulni. E képviselők elérhetőségeit az egészségügyi szolgáltatóknak kötelességük kitenni az intézményben. Ezen felül a központ honlapján (www.obdk.hu) is van egy úgynevezett panaszláda, ahová bárki megírhatja az ellátás során felmerült problémáit.

A főigazgató azt mondta, a jelenleginél emberközpontúbb jogvédelmet szeretnének létrehozni, amelyben maximálisan érvényesülnek a gyerekek, az ellátottak, a betegek jogai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: törvény rögzítse a tízszázalékos rezsicsökkentést!

Ezzel "semmiféle kibúvóra" nem lesz lehetőségük a szolgáltatóknak, és az esetleges… Tovább olvasom