Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Máriafürdő ügye ismét napirenden

Folytatás az 1. oldalról.
Beruházás: Az állami támogatás függvényében ősszel megindulhat a munka ezen az egyelőre kopár területen.

Tavaly októberben szakmai és pénzügyi tanulmányt kért a Gazdasági Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal a befektetőktől, s azt, hogy tanácsadó cég világítsa át a projektet. Gazdaságossági és hatékonysági elemzést végeztettek a befektetni kívánó Gibros, Island és Gisland cégekkel, mert szerettek volna visszaigazolást kapni arról, hogy megvalósítható-e Máriafürdő terve. A GM turisztikai államtitkárság hivatalvezetője, Székely György akkor azt mondta lapunknak: ha pozitív válaszokat kapnak a consultingcégtől a beruházásról, akkor már szövegezni lehet a kormányzati előterjesztést. Medgyessy Péter tavaly októberi győri látogatásakor kijelentette: jó ötletnek tartja az elképzeléseket, nem tartja kockázatosnak állami részről a beruházást, s támogatásáról biztosította az érdekelteket.
A kért elemzés – melyről tavaly ősszel úgy nyilatkoztak a befektetők, hogy több száz millióba kerülne – a múlt héten készült el, s információink szerint már a héten Pál Béla államtitkár asztalára kerülhet. Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminiszter nemrégiben máriakálnoki látogatásakor azt ígérte: közvetlenül is tárgyal az államtitkárral, s figyelemmel kíséri, képviseli és segíti a beruházás támogatásának elbírálását. Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere lapunknak elmondta: ezt a hatásvizsgálatot közösen készítette az illetékes minisztérium és egy neves könyvvizsgáló cég. Ha pozitív döntés születik az ügyben még tavasszal, akkor szeptemberre már elindulhatnak a kivitelezési munkák.
Székely György hivatalvezető tegnapi megkeresésünkkor elmondta: még nem találkozott a hatástanulmányokkal és az elemzésekkel Máriafürdő ügyében, így egyelőre az anyag elbírálásának időpontja is bizonytalan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elveszett jelentés (Lost in Translation)

Bob Harris és Charlotte amerikaiak, s mindketten éppen Tokióban tartózkodnak. Bob filmsztár, aki egy… Tovább olvasom