Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Marian Cozmára emlékeznek csütörtökön Veszprémben

Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott volt játékosára emlékeznek csütörtökön Veszprémben. A kivételes képességű beállós szeptember 8-án lenne 29 éves.
Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt meggyilkolt sportoló szobránál - a Veszprém Aréna előtt - 13 órakor helyezik el a megemlékezés, a kegyelet koszorúit a város képviselői, élükön Porga Gyula polgármesterrel, valamint a szurkolói klub vezetői, tagjai. Főhajtással, mécses gyújtásával emlékeznek a Veszprémben nagy népszerűségnek örvendett egykori kézilabdázóra.

Csendes megemlékezés lesz, beszédek nem hangzanak el - tette hozzá a fan club elnöke. Elmondta: a délutáni órákban virágot helyeznek el a szobornál az MKB Veszprém KC vezetői és játékosai is, főhajtással emlékezve egykori társukra, barátjukra.

Remport Csaba tájékoztatása szerint csütörtökön egész nap helyezhetnek el a szurkolók virágokat, koszorúkat, emléktárgyakat Marian Cozma szobránál és lehet mécseseket, gyertyákat is gyújtani. Mint mondta: aki nem tudja a szobornál leróni a kegyeletét, az jelképesen gyertyát gyújthat a mariancozma.com internetes oldalon.

Marian Cozma gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott - leghamarabb 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: elégtelenek a kormány tervei

A jövedéki adók emeléséből az év utolsó két hónapjában aligha folyik be a várt tízmilliárdos bevétel - mondta Mesterházy Attila. Tovább olvasom