Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Marian Cozmára emlékeztek

Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott volt játékosára emlékeztek születésnapján, csütörtökön Veszprémben; a kivételes képességű beállós szeptember 8-án lenne 29 éves.
Marian Cozmának a Veszprém Aréna előtt lévő szobránál csütörtökön koszorút helyezett el Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém társadalmi elnöke és Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke.

A város és a sportklub vezetője, valamint a szurkolói szervezet elnöke néma főhajtással tisztelgett a Veszprémben nagy népszerűségnek örvendő egykori kézilabdázó emléke előtt.

A koszorúzást megelőzően és azt követően is több szurkoló helyezett el virágot a szobornál, illetve gyújtottak mécsest is. Remport Csaba az MTI-nek elmondta: a szurkolók egész nap helyezhetnek el koszorút, virágot, emléktárgyat Marian Cozma szobránál, illetőleg lehet gyertyákat, mécseseket is gyújtani. Utalt arra is, hogy aki nem tudja leróni a kegyeletét a veszprémi szobornál, az jelképesen gyertyát gyújthat a mariancozma.com internetes oldalon.

Az európai hírű veszprémi kézilabda csapat tagjai - élükön Mocsai Lajos vezetőedzővel - a csütörtök esti edzés előtt róják le kegyeletüket volt játékostársuk, barátjuk szobra előtt.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
Marian Cozma gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság.

Raffael Sándor első-, és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott - legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós értékben loptak bronz kábeleket

Közel 20 millió forint értékű bronz kábelt vágtak le és ennek egy részét el is lopták ismeretlenek Jászberényben. Tovább olvasom