Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben

Az emléktáblát tavaly februárban állíttatták, Marian Cozma halálának ötödik évfordulóján.

Gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékeztek a hat éve meggyilkolt Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott egykori játékosára szombaton Veszprémben a sportoló emléktáblájánál.

Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke közölte: az emléktáblát tavaly februárban állíttatták, Marian Cozma halálának ötödik évfordulóján. Céljuk az volt, hogy olyan teret adjanak a veszprémieknek és az ide látogatóknak, ahol méltó módon tudják leróni kegyeletüket.
 

Marian Cozmára emlékeztek szombaton Veszprémben. (galéria)


A rendezvényen részt vett Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Némedi Lajos, a város alpolgármestere is. Megemlékező beszédet a városban zajló időközi országgyűlési választás kampányidőszaka miatt nem tartottak.

A 26 éves Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án késelték halálra egy veszprémi lokál előtt. A sportoló Városi Nyilvánosságért Alapítvány által készíttetett, járdába süllyesztett bronz emléktábláját tavaly februárban avatták fel a gyilkosság helyszínén a veszprémi Virág Benedek utcában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét éve körözött csalót fogott a rendőrség

A gyanú szerint Ny. Rudolf egy kft. képviseletében 2004 augusztusában mezőgazdasági… Tovább olvasom