Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Markó Béla megbeszélésre hívta Tőkés Lászlót

Egyeztető megbeszélésre hívta Tőkés László református püspököt, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökét Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetője, olvasható a szövetség csütörtökön kiadott hírlevelében. Az RMDSZ rendszeresebb és hatékonyabb párbeszédet szeretne folytatni a romániai magyar civil társadalommal, az egyházakkal, az értelmiségiekkel, valamint a politikai célokat is megfogalmazó szervezetekkel. Ennek a törekvésnek a jegyében intézett levelet csütörtökön Markó Béla az EMNT elnökéhez.

Azt javasolta, hogy a közös elvek és célok kialakításáról, illetve azonosításáról, az európai parlamenti választásokon való részvétel kérdéséről, valamint a további egyeztetési keretek megállapításáról beszélgessenek. Markó azt ajánlotta, hogy július 12-én Marosvásárhelyen találkozzanak, de a megbeszélést megtarthatják július 14-én vagy július 16-án is. Az utóbbi két időpont helyszíneként Markó Kolozsvárt vagy Marosvásárhelyt jelölte meg.

Tőkés László szerdán közölte, tárgyalna Markó Bélával a július 17. és 22. között Tusnádfürdőn, a XVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, miután elfogadta a Toró T. Tibornak, az RMDSZ képviselőjének és az EMNT alelnökének erre vonatkozó javaslatát.

Forrás: MTI, index

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mini tornádó, tomboló vihar Szabolcsban

Kidőlt fák, oszlopok, letépett háztetők maradtak a szerda délután Szabolcsban tomboló vihar után. A… Tovább olvasom