Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Marokkói kollázsok, pesti képek

A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár galériájában megnyílt a győri születésű festőművész, Zsédely Teréz alkotásaiból és a marokkóban élő G. Fülöpp Emma kollázsaiból rendezett tárlat.

A művek november 11-ig, hétköznapokon 14-18 óráig tekinthetők meg.  

Zsédely Teréz 

Győrben született 1977-ben. A Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában folytatott tanulmányait követően, 1996-2001 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán tanult. Mestere Gaál József volt. Az 1999/2000-es tanév második félévét a torinói képzőművészeti főiskolán végezte az Erasmus programnak köszönhetően. Diplomáját 2002ben szerezte meg.
Tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának és a Közép-Európai Fényműhelynek.
Résztvevője az Országos Kisplasztikai és a Faszobrászati biennáléknak. Hazánk egyik képviselője volt az 5 ország 10 képzőművésze által 2003-ban szervezett TRANZart disLOCATED projektben. Az akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a kihasználatlanul álló, lassan leromló zsinagógákra; „lehetőséget teremtsen a művészek számára az építmények belső tereivel és az egymással való kommunikációra". A művész ma Budapesten él.

G. Fülöpp Emma

Sopronban született 1953-ban. 1991-1993 között a casablancai Képzőművészeti Főiskolán tanult textil-szakon. A kiállításon szőnyegeket és kollázsokat mutat be.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom