Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Mártély: téma és korcsolyapálya

A közélet, a kultúra, a gazdaság, a sport jeles Csongrád megyei képviselőit kérdezzük sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Erdélyi Tibor és Kakuk Tünde, a vásárhelyi festőművész házaspár (képünkön) árulja el, mivel tölti szabadidejét.
Erdélyi Tibor és Kakuk Tünde mindennap látják, milyen témán dolgozik a másik Fotó: Tésik Attila
A két különböző, egymással nem helyettesíthető technikával dolgozó vásárhelyi festőművész házaspár, Erdélyi Tibor és Kakuk Tünde – sokszor a hétvégi napokat is munkával tölti.

Erdélyi Tibor szerencsésnek tartja, hogy felesége akvarell- és pasztellképeket fest, míg ő olajjal dolgozik, ugyanis a közös kiállításuk alkalmával a közönség két, egymást kiegészítő technikával készült festményeket láthat.

A házaspár nem tart konzíliumot a képek felett, azaz nem ülnek le csak azért, hogy elemezzék a másik munkáját. Azokat az alkotási folyamat közben látják, így teljesen természetesen fejezhetik ki, hogy mi és miért tetszik vagy miért nem. Tibor annyira fontosnak tartja, s ad Tünde véleményére, hogy ha azt hallja tőle, kész a kép, amin dolgozik, akkor már írja is alá. Azt mondja: az akvarellfestészetbe így nem lehet beleszólni.

– Olyan régen dolgozunk együtt – árulta el Kakuk Tünde –, hogy ez a munka éppen úgy az életünk része, ahogy a gyereket elvisszük az óvodába.

A házaspár nagyobbik, most 13 éves Peti fia szombaton a vásárhelyi Liszt Ferenc-iskola Csongor és Tünde musicaljének próbáján vesz részt, szülei addig odahaza takarítanak, hogy a család délután kimehessen Mártélyra korcsolyázni, s gyönyörködni a tájban. Ide kisebbik fiuk, a 7 éves Barnabás is elkíséri őket, igaz ő még csak korcsolya nélkül hajlandó futni utánuk a jégen. A festőművész házaspár vasárnap a barátaival találkozik, s beszélget, egy vacsora mellett.

Ajánló: A Csongor és Tünde című musical a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak előadásában február 17-én és 18-án 18 órától látható a Petőfi Művelődési Központban. Korcsolyázni lehet – a Tisza mártélyi holtágán kívül – például Vásárhely főterén 9-22 óra között, illetve a szegedi műjégpályán 8.30-tól négy turnusban 19 óra 30 percig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes jogtanács

Győr. A Polgári Érdekvédelmi Egyesület jogi szakértője hétfőn délután 5-től 6 óráig ingyenes… Tovább olvasom