Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Másfél év után távozott posztjáról a Magyar Országos Levéltár igazgatója

Távozott posztjáról Reisz T. Csaba, a Magyar Országos Levéltár tavaly év elején kinevezett főigazgatója. A vezetői teendőket egyelőre Mikó Zsuzsanna megbízott főigazgató-helyettes látja el - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közzétett híradásból.

Mint írják, Reisz T. Csaba főigazgatói megbízatása Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kezdeményezésére, a magyar levéltárügy szervezeti és szakmai megújítása érdekében és elősegítésére június 30-án közös megegyezéssel szűnt meg.

A miniszter a főigazgató eddigi szakmai tevékenységének elismeréséül számára címzetes főigazgató címet adományozott. Reisz T. Csaba levéltárosi, történészi, jogászi, oktatói és vezetői tapasztalatait a továbbiakban is a Magyar Országos Levéltárban hasznosítja, ahol egy új szervezeti egység, az oktatási és közművelődési főosztály vezetését bízták rá.

Réthelyi Miklós a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig Mikó Zsuzsanna megbízott főigazgató-helyettest bízta meg a főigazgatói teendők ellátásával.

Reisz T. Csaba 1997-2001 között, majd 2003-tól dolgozik a Magyar Országos Levéltárban, 2003-tól 2009 végéig főigazgató-helyettes volt, a főigazgatói posztot, amelyet pályázat útján nyert el, 2010. január 1-jétől töltötte be.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. július 05. 16:10
    „Kellett a hely egy pártkatonának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Európa erősebb, mint fél éve volt

Európa most erősebb, mint fél éve, a magyar EU-elnökség kezdetén volt- állapította meg Orbán Viktor kedden Strasbourgban. Tovább olvasom