Délmagyar logó

2018. 08. 14. kedd - Marcell 22°C | 33°C Még több cikk.

Másfél éves unokahúgát cigarettáztató férfi ellen emeltek vádat

Az édesanya a jelenlévőkkel együtt szórakoztatónak tartotta a tettet.
Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy 24 éves pesterzsébeti férfi ellen, aki még májusban cigarettáztatta a másfél éves unokahúgát.

Ibolya Tibor, fővárosi főűgyész azt írta: a gyerek 22 éves édesanyját kiskorú veszélyeztetésével vádolják.  A vádlottak - akik testvérek - május 25-én a kislánnyal és másokkal együtt egy XX. kerületi lakásban voltak, a férfi ekkor egy másik büntetőeljárás miatt házi őrizetben volt.

A vádirat szerint a férfi az ölébe vett kislány szájába többször is betett egy égő cigarettát, miközben arra biztatta a gyereket, hogy a füstöt "tüdőzze le". A kislány tiltakozott, fintorgott és mindkét kezével hadonászott.  

Mindezt a sértett anyja végignézte, de semmit nem tett a történtek megakadályozására, az ügyészség szerint a nő a jelenlévőkkel együtt "szórakoztatónak tartotta testvére tettét".

A jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban levő férfi a telefonjával rögzítette az egész cselekménysort, majd a felvételt megosztotta egy közösségi portálon, így az széles körben megismerhetővé vált.

A vád szerint ha a gyerek a cigarettába akár csak egyszer is beleszívott volna, akkor a légcsövébe, illetve a tüdejébe kerülő dohányfüst akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcsöt, asztmás rohamot is kiválthatott volna. Az ügyészség szerint a kislány hadonászó mozdulatai miatt fennállt annak a veszélye is, hogy égési sérüléseket szenved.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggasztó hírek: intenzív osztályra került Törőcsik Mari

Aggasztó hírek: intenzív osztályra került Törőcsik Mari
Korábban javult az állapota, néhány napra haza is térhetett otthonába a művésznő, aki egy baleset… Tovább olvasom