Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Másfél mázsás beton lógott

Szerencsére nem okozott tragédiát az a másfél mázsás betonlap, ami egy erkélyen lazult meg Mosonmagyaróváron. Az életveszélyt a tűzoltók hárították el.
Egy erkély méretes betondarabjának eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét Mosonmagyaróváron az egyik Frankel-lakótelepi társasházhoz. A lakók észlelték, hogy az első emeleti erkély elejét takaró betonlap elmozdult a helyéről. A másfél mázsás darabot csupán a vasalat tartotta, félő volt, hogy lezuhan a járdára.
A tűzoltók kötelekkel kibiztosították a meglazult betont, gyorsvágóval elvágták a tartóvasakat, majd két, a falnak támasztott gerendán lassan leengedték az elemet. Az erkély tartószerkezete nem sérült meg, így az egyelőre nem fenyeget leszakadással.
Nagy István, a körzet önkormányzati képviselője szerint csak a szerencsén múlt és a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem okozott tragédiát a leszakadó betonlap. A több mint negyvenéves épületek állapota azonban mára annyira leromlott, hogy bármikor előfordulhat hasonló eset. A társasházakban többnyire idős, egyedülálló emberek laknak, akik saját erőből képtelenek finanszírozni a rekonstrukciót. A lakók nem értik, hogy míg a tőlük alig tíz méterre lévő és évtizedekkel később épült panelházak felújítását az állam és az önkormányzat is támogatja, addig nekik saját forrásból kellene megoldaniuk mindezt.
Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző a Kisalföld érdeklődésére elmondta: megvizsgálják az épületet és amennyiben statikailag életveszélyesnek bizonyul, úgy eljárnak az ügyben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

K&H-ügy: fejlemények

Tovább olvasom