Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Másfél milliárd fontos teherautó-üzlet

A Rába Rt. a német DaimlerChryslerrel együttműködve harcba száll a történelem egyik legnagyobb katonai megrendeléséért folytatott versenyben. Az angol hadügyminisztérium 1,4 milliárd font értékű tendert írt ki katonai teherautók gyártására.
A Rába fokozza gazdasági diplomáciai erőfeszítéseit azért, hogy a DaimlerChryslerrel közösen kifejlesztett, S 2000 belső kódjelet viselő katonai járművével megjelenhessen Nagy-Britanniában – értesült a Kisalföld.
A diplomáciai erőfeszítések jegyében a napokban magas rangú vendég járt Győrött Hartmut Marwitz személyében, aki a Mercedes Benz haszonjármű-ipari ágának elnökhelyettese. Ma pedig értesüléseink szerint Steiner László, a Rába rt. vezérigazgatója utazik Stuttgartba.

A legnagyobb konkurens kilépett

A német – magyar közös fellépés esélyeit növeli, hogy az egyik legnagyobb konkurensnek számító angol Leyland Trucks kilépett a versengésből. A cég megerősítette, hogy nem fog árajánlatot tenni a mintegy 1,4 milliárd angol font értékű hadügy-minisztériumi megrendelésre – mindezt az angol Lancashire Evening Post című lap közölte. Az ajánlatok beadásának június végén járt le a határideje.
Az angol lap a Leyland Trucks bejelentését sokkszerűnek minősíti, s úgy véli, megnyitja az utat a többi esélyes pályázó előtt, hogy beadhassák árajánlatukat. „ Miután alaposan áttekintettük a minisztérium pályázati kiírását és megvizsgáltuk, hogy ez milyen termelési kapacitásbeli és pénzügyi kötelezettségekkel járna, nehezen, de úgy döntöttünk, hogy nem élünk ezzel a lehetőséggel " – nyilatkozta Stuart Heys, a Leyland Trucks igazgatója.

Négyen maradtak

A szerződés megszerzéséért folytatott versenyben négyen maradtak: a swindoni székhelyű MAAN Truck and Bus, a Mercedes-Benz (oldalvizén a Rábával), valamint két amerikai cég: az Oshkosh Truck Corporation és a Stevenson Tactical Vehicle Systems.
A tender részleteiről a Rába vezetői nem kívántak nyilatkozni, Steiner László vezérigazgató mindössze annyit közölt, információinkkal nem tud vitába szállni.
A brit minisztérium vezetése az év végén fogja megnevezni a nyertes pályázót. A közel tízezer teherautót 2005 közepétől kell hadrendbe állítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napközis horgásztábor

A Nádorvárosi Horgászegyesület megfelelő számú jelentkező mellett napközis horgásztábort szervez… Tovább olvasom