Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Másfél millióból újították fel a kónyi tűzoltószertárt

Másfél millió forintból újították fel a közelmúltban a kónyi tűzoltószertárt. A szükséges pénz felét pályázaton nyerték, a többit az önkormányzat adta. A helyiek társadalmi munkával járultak hozzá a beruházáshoz.
Nemrégiben felújították a kónyi tűzoltószertárat. Az épületre ráfért a renoválás, hiszen utoljára az 1970-es években végeztek karbantartó munkálatokat rajta. Akkor a kapukat cserélték ki, azóta érdemben nem nyúltak a szertárhoz. Aller Imre polgármester, a tűzoltó-egyesület elnöke a Kisalföldnek elmondta: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán nyertek támogatást a beruházáshoz.
– Ötvenszázalékos önerőhöz ötvenszázalékos támogatást kaptunk a főigazgatóságtól – tájékoztatott a polgármester. – A munkákat tavaly kezdtük el, lecseréltük a tetőhéjazatot, az ereszcsatornát. Felújítottuk a külső homlokzatot, tataroztuk az épületet.
A beruházás költsége másfél millió forint volt. Aller Imre elmondta: az egyesület tagjai nagyon sok társadalmi munkával „faragták le” a költségeket, de olyanok is szívesen segítettek a renoválásban, akik nem önkéntes tűzoltók. Az épület belsejében egyelőre nem történt változás, de a polgármester-elnök szerint a jövőben arra is sort kerítenek. A beruházáshoz természetesen szeretnének újabb pályázati támogatást igénybe venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a takarékos otthon?

Ha kellő figyelmet fordítunk a lakás építésekor, átalakításakor az alapvető kellékek beszerzésére, nem csak anyagilag járunk jól, hanem környezetünket is kíméljük. A takarékos megoldások némelyike ráadásul nem is annyira pénz, mint inkább odafigyelés kérdése. Takarékos tippek ingatlantulajdonosoknak. Tovább olvasom