Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Másnap

Valahol, egy gyéren lakott vidéken brutális kegyetlenséggel megölnek egy lányt. Az ott lakók gyanakodva figyelik egy- mást és minden idegent, aki erre téved. Kivetik maguk közül azt, aki bármiben eltér íratlan törvényeiktől. Ilyen az a tizenöt éves lány is, akit - úgy tűnik - mindenki gyűlöl ezen a környéken.
rendező: Janisch Attila
forgatókönyvíró: Forgách András
operatőr: Medvigy Gábor
zene: Ligeti György
vágó: Kornis Anna

szereplő(k):
Gáspár Tibor
Derzsi Borbála
Újlaki Dénes
Lázár Kati
Nagy Mari
Szabó Márta

A film sztorija

Kerékpáros idegen járja az elhagyatott vidéket. Magányos házat keres - családi örökségét. A környék lakói gyanakodva figyelik egymást és minden idegent, aki erre téved. Kivetik maguk közül azt, aki eltér íratlan törvényeiktôl. Így tesznek azzal a tizenöt éves lánnyal is, akit brutális kegyetlenséggel megöl valaki aznap. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - ij -

"A "Másnap" tele van szédítő, kezdetben homályos utalásokkal, ismétlődő
motívumokkal. Egy részük a "Hosszú alkony"-ból is ismerős lehet: olyan visszatérő történetelemek, mint a barátságos sofor figurája, az ingatag falépcsők vagy a különös régi tárgyak. Ezúttal is vannak olyan képelemek, melyeknek feltűnése a történet egészére vonatkoztatva hordoz információt, segítséget nyújt a labirintusban való tájékozódáshoz vagy éppen eltévedéshez. Akár a jelzőtáblák, viszonyítási pontként viseltetnek a lány nyakláncából származó, újra és újra felbukkanó lyukas csigák. A fiatal fiú rejtélyes lakhelyein felbukkanó tárgyak (például a nyúzott birkafej s a környéket ábrázoló sarokba dobott terepasztal) vagy más apró eltérésekkel visszatérő jelenetmozaikok szinte lényegtelennek tűnnek a felbukkanásuk pillanatában, visszafelé nézve azonban jelentéssé állnak össze."
A teljes cikk

mozinet.hu - Bazsi

"A Másnapban nem csak a rettenetesen erős és tetszetős képi világ hagy maga után maradandó nyomokat a közönség tudatában, hanem a színészi játékok csiszoltsága is meggyőzően érvényesül. Az arcberendezésében, hanglejtésében és gesztusaiban is testvérére, Gáspár Sándorra emlékeztető Gáspár Tibor kitűnő alakítást nyújt a biciklis utazó szerepében (a Filmszemle legjobb férfi főszereplő díját kiérdemelve), ám Lázár Katinak, Újlaki Dénesnek vagy Szarvas Józsefnek sem kell szégyenkeznie a filmbeli teljesítménye miatt.

A pszicho-thriller műfaji határait feszegető, sűrű atmoszférájú Másnap kiváló alkotás, ami a mindannyiunkban ott lapuló démoni gonoszság kitörésének pillanatait ragadja meg kifinomult művészi érzékkel."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most jó lenni szakmunkásnak

Ma, amikor sokszor több diplomával is nehéz elhelyezkedni, a jól képzett szakmunkások, mesteremberek nemcsak válogathatnak a munkák közül, hanem gyakran többet is keresnek, mint a diplomások, a kétkezi munkának mégsincs becsülete. Tovább olvasom