Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Másodfokú készültség a Hortobágy-Berettyón

A vízszint emelkedése miatt másodfokú készültséget rendelt el a Hortobágy-Berettyón szombaton a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bara Sándor védelemvezető.
A szakember tájékoztatása szerint Borznál szombat reggel 304 centiméter volt a vízállás, a folyó még mindig árad. A Hortobágy-Berettyó torkolati árvízkapujánál csökken a vízszintkülönbség, jelenleg 41 centiméter, de az árvízkapu még mindig zárva van - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a Berettyón Szeghalom térségében továbbra is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A vízállás 446 centiméter, a folyó lassan apad.

A Tisza Tiszafüred-Rakamaz közötti szakaszán elsőfokú a készültség, Tokajnál lassú apadás tapasztalható, a vízállás 674 centiméter - közölte az igazgató.

Hozzátette: a térségben hat védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség. A 17 üzemelő szivattyútelep naponta összesen 1,9 millió köbméter belvizet emelt át a befogadó csatornákba. A készültséggel érintett területen a belvízzel elöntött terület nagysága 8.850 hektár - mondta Bara Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thürmer szerint újra államosítani kell a privatizált vagyont

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke szerint újra államosítani kell az 1990 után privatizált… Tovább olvasom