Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Matematikaverseny

A már hagyományos körzeti matematikaversenyt idén a Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola rendezte meg. A vetélkedőn a kistérség 12 iskolájának 101, 5–8. osztályos tanulója mérte össze matematikatudását.

A feladatlapokat a rendező iskola matematikatanárai állították össze. A versenyzőket egyénileg és háromfős csapatokban is értékelték. A csapatok versenyében a vándorserleget mind a négy évfolyamon a lébényi iskola tanulói vitték el.
Az ötödikeseknél két lébényi – Dubi Adrienn és Dombi Adrián – és egy rajkai tanuló – Jére Gergő – végzett az első három helyen. Csapatversenyben az első helyet a lébényiek szerezték meg, Rajka és a házigazdák előtt.
A hatodikosok egyéni versenyét a jánossomorjai Tóth Babett nyerte meg, a második Szabó Erika (Lébény), a harmadik Szabó Alice (Hédervár) lett. Csapatban Lébény, Hédervár és Jánossomorja a sorrend.
A hetedik évfolyamon Bendes Krisztián (Lébény) diadalmaskodott Füzi Roland (Jánossomorja) és Pálinger Anna (Lébény) előtt. A csapatverseny eredménye Lébény, Jánossomorja, Halászi.
A nyolcadik osztályosok versenyében a lébényi Unger Tamás végzett az élen a jánossomorjai Biczó Flóra és a lébényi Vasas Tímea előtt. Csapatban Lébény, Püski, Jánossomorja a sorrend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhét a telepen

Kanyargós út vezet a telepre. Az út szélén nincs virág, mi több, hihetné az ember, hogy az a… Tovább olvasom