Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Mától drágább a gáz

Többet kell fizetni a gázért április 1-étől: a lakossági fogyasztóknak átlagosan 5,8, a nem lakosságiaknak pedig 5,2 százalékkal.
Az emelés egy átlagos - nem támogatott háztartásnak - 1650 köbméteres éves fogyasztással számolva havonta körülbelül 800 forintos többletkiadást jelent.A Magyar Energia Hivatal javaslatában korábban még 13 százalékos áremelés szerepelt, a szaktárca azonban ennél mégis kevesebbet emel. Ennek oka, hogy az energia hivatal az idén július 1-re tervezett piacnyitást figyelembe véve tette meg javaslatát. A földgázellátásról szóló új törvény tervezetének tárgyalását azonban csak tavasszal kezdik, így a gázpiaci liberalizáció lehetséges időpontja jövő január 1-re tolódott, tehát hosszabb idő van a közüzemi nagykereskedővel szemben fennálló tartozás kiegyenlítésére.

Olvasóink írták

 • 8. SZNÉ 2008. április 06. 17:04
  „KÉRDEM ÉN,,,,,,, MI VAN A SZÉN ÉS FA ÁRÁVAL.”
 • 7. Egy kisember 2008. április 01. 12:36
  „Igen, nagyon drágák a berendezések is, na meg az engedélyezési eljárás sem olcsó, nem beszélve a szükséges átalakításokról.

  Sokkal jobb lenne, ha környezetkímélőbb energiaforrásokat használnának az emberek, de ehhez is politikai akarat kell - pl. támogatással, vagy csak azzal, hogy nem emelik az egekbe a gáz árát, aminek ráadásul a hőértékét is sokszor megkérdőjelezném, mert a legnagyobb fokozat mellett is alig pislákolt néha télen a radiátorban a láng. A mérőóra viszont pörgött veszettül, na meg a számla végösszege is csak nőtt folyamatosan...”
 • 6. k 2008. április 01. 12:21
  „Egy kisember !!
  Értem! ja hát igen a nyereség. Az alternatív energia forrásra meg nem lehet rá állni itt Mo-on, mert egy az hogy drága, gondoljunk bele egy napelem v. napkollektor mennyibe van.Most itt lakossági szempontokat vegyünk figyelembe, h egy család h tudna kifizetni egy 1millió v. több millió forintos berendezést.
  Meg itt hiába építenek szélerőművet a felesleges energiát nem tudja hová vissza táplálni.Meg természetesen ezt se támogatja az ország, meg szerintem az unió se nagyon h itt Mo.-on szél erőmű épüljön,mert valjuk be azért itt is szokott fújni a szél, sütni a nap.
  Ezt a 3 dolgot kéne támogatni, és talán egy kicsit javulna az emberek(társadalom) anyagi helyzete.Meg egy nagy lépés a környezetvédelemnek.
  Ha google-ba meg lehet nézni h mennyibe vannak ezek a berendezések.”
 • 5. Egy kisember 2008. április 01. 12:08
  „Vajon miért adnák olcsóbban a hazai gázt, ha adhatják drágábban is, mert nincs igazi piaci verseny és ugye a külföldi cégtulajdonosok nyereségét is ki kell termelni valahogy... A Dégáz tulajdonosa a francia EDF csoport, akárcsak a DÉMÁSZé, és ugye a befektetés csak akkor éri meg, ha évente egyre több és több a bevétel - ehhez folyamatos áremelés is kell ám! - mert különben nem tudnak megfelelő osztalékot fizetni a részvények után.

  Az meg nem számít, hogy egyre szegényebbek az emberek, és nem tudnak alternatív, megújuló energiaforrásra átállni. Legfeljebb éhenhalnak, és akkor megoldódik az egészségügy és a nyugdíj finanszírozási gondja is.”
 • 4. k 2008. április 01. 11:54
  „Egy kisember, theseus!! teljesen igazatok van, szopatni kell a népet orrba-szájba, ezek csak ezt tudják.
  Most ez amúgy miért is emelkedik, azért mert export gáz vagy mi a francért.
  Mert gondolom a magyar gázt,( ami van bőven ha nem adnák oda külföldi cégeknek kitermelni Makói esett pölö) azt nem adnák ilyen drágán.
  A Földgáznak van adója???
  No de be törtek a piacra más gázszolgáltatok is, mint például a gas.hu
  cikket itt olvashatjátok: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/mukodik_a_gashu/2045718/”
 • 3. theseus 2008. április 01. 09:48
  „Az éves gázóra-leolvasást pont tegnapra időzítették, éppen az áremelés előtt, nehogy véletelen a régi árat fizessük.

  Ha évente emelénenek ennyivel, nem negyedévente, az is több lenne a fizetések emelkedésénél. Jövőre lehet, hogy havonta emelik majd az energiaárakat, bár az macerás lenne az elszámolás szempontjából.”
 • 2. matriné 2008. április 01. 09:15
  „Vahn még ötlete e bandának! A gátlástalanság korát éljük! Már szinte kéj ből is edmelnek árakat!”
 • 1. Egy kisember 2008. április 01. 08:45
  „Itt egy kis 800 ft plusz kiadás havonta, amott egy kis plusz kiadás... vajon a fizetéseket miért nem emelik ilyen ütemben, vagy miért nem csökkentik az elvonásokat is ilyen ütemben?

  Lassan elérik a t. politikusok, hogy az embereknek választaniuk kell, vagy kifizetik a rezsi költségeket ÉS éhenhalnak, vagy ennivalót vesznek ÉS az utcára kerülnek adósságok miatt...

  Havi többszázezres/milliós képviselői fizetésból ezek az kis tételek nem érezhetők meg, de nem mindenki keres ennyit!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisebbségi kormányzásnak van a legnagyobb esélye

A szabad demokraták szerint az a legvalószínűbb, hogy április 30 után kisebbségi kormányzás lesz… Tovább olvasom