Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Mától drágább gyógyszerek

Soha nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek keddtől – közölte Mikola István (Fidesz) volt egészségügyi miniszter. Eközben a tárca tájékoztató kampányba kezdett.
Tájékoztató kampányt indított az Egészségügyi Minisztérium annak érdekében, hogy megváltozzanak a gyógyszerfogyasztási szokások – közölte Molnár Lajos szakminiszter Budapesten. „A betegnek mérlegelnie kell, ragaszkodik-e a tabletta nevéhez vagy színéhez, vagy a leggazdaságosabb gyógyszert választja, az olcsóbbat” – mondta. A tárca hétfőtől honlapot működtet, amelyen a legfontosabb információk megtalálhatók és gyógyszerár-kalkulátor is üzemel.
Soha nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek keddtől – közölte Mikola István (Fidesz) volt egészségügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján. Elmondta: nagyjából háromezer gyógyszer lesz drágább, több olyan is van, amelyik több mint 50 százalékkal lesz drágább. A politikus szerint a lakosság éves, 170 milliárd forintos gyógyszerkiadása 50 milliárd forinttal nő az áremelés hatására. Úgy látja, folyik a kapkodás, hibát hibára halmoz az egészségügyi kormányzat, ami „kezd veszélyes lenni”. (mti)
Várhatóan február közepétől vénykötelesek lesznek az Algopyrin, a Quarelin, Demalgon és Germicid nevű gyógyszerek – közölte az Egészségügyi Minisztérium, cáfolva az ezzel ellentétes sajtóhíreket. A szaktárca arra hívta fel a figyelmet, hogy Ausztriában, Belgiumban, Észtországban, Hollandiában, Lengyelországban, Litvániában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban a metamizoltartalmú készítmények vénykötelesek, Franciaországban és a skandináv állomokban pedig már kivonták ezeket a forgalomból. Amidazofentartalmú készítményeket az EU-ban egyedül Bulgáriában lehet kapni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz vényköteles az Algopyrin

Molnár Lajos egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az eredeti tervektől eltérően keddtől… Tovább olvasom