Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Mától hivatalosan sincs vizit- és kórházi napidíj

Kedden már hivatalosan sem kell sehol sem kifizetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat sem. A március 9-i népszavazás után meghozott törvény a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről hivatalosan hétfőn éjféltől lépett életbe.
A népszavazás után több intézményben már nem kérték a vizitdíjat a betegektől, de ezeken a helyeken akár vizsgálat is indulhat, mert hétfőn éjfélig a törvény szerint a díjakat be kellett volna szedni.A március 9-i népszavazás után több egészségügyi intézmény bejelentette: nem várja meg a hivatalos törvénymódosítást, már márciustól nem szedik a díjakat. Így tett például a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és a szolnoki Hetényi Kórház vezetése is.

A kórházaktól és rendelőktől április közepén érkeznek meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) a márciusi teljesítmény-jelentések. Ezek alapján ekkor dől el, hogy szankcionálják-e azokat az egészségügyi intézményeket, amelyek már márciusban nem szedték be a vizitdíjat illetve kórházi napidíjat - mondta a Független Hírügynökségnek korábban Molnár Barbara, az OEP szóvivője. A teljesítmény jelentések alapján állapítják meg azt is, hogy az egyes intézmények a jogszabályoknak megfelelően szedték-e be a díjakat.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. április 01. 09:12
    „A bünbánat, nem mentesít a felelősség alól egy normális demokráciában! Mivel itt csak egy banánköztársaság van szinte csoda,hogy nem fosztogatnak tovább, hisz ez nekik nem volt bűn!
    Ez a koalició azaz volt koalició összekeverte a reformot a fosztogatásssal. Hisz a védtelen nép csak összefogva tudta elhárítani a törvényesített kizsebelésnek ez egyik fajtáját! Reméljük, hogy a többire is sor kerűl!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi legendának jártak utána a rendőrök

Vizsgálat után városi legendának minősítette a rendőrség az internetes közösségi portálokon terjedő,… Tovább olvasom