Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Mától Kövér László az Országgyűlés elnöke

A fideszes Kövér László mától az Országgyűlés elnöke.
Az új parlament második házelnöke Schmitt Pált váltja a poszton, aki ugyancsak a mai naptól tölti be az államfői tisztséget.

Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét a parlament nyári rendkívüli ülésszakának utolsó napján, július 22-én választotta meg az Országgyűlés az új házelnöknek. Az MTI úgy tudja, az átadás-átvétel már folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2010. augusztus 06. 17:24
  „Gyurcsány Ferenc vall Debreczeni Józsefnek: Az Új miniszterelnök című könyvben a volt kormányfő elismerte, részese volt a 23 millió román munkavállalóval való szocialista riogatás kitalálásának, s ők csinálták a ,,köteles akciót" is Kövér László ellen.

  "Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés - mondja Gyurcsány Ferenc."

  Ez a tényleges szövegkörnyezet: "Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek, hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hogy így viszont nem érdemes élni, tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. (...) Én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával, és ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

  De persze csak ezt lehet: "(...) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon. Ami természetesen nem megoldás. - Kuncze Gábor”
 • 2. Moolnaar 2010. augusztus 06. 15:21
  „Hát ezt is megértuk.... negativ értelemben írtam ezt!”
 • 1. deszkás 2010. augusztus 06. 12:29
  „Aki kötelet emlegetett? Az?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyensúlyszerepre készül Schmitt Pál, mint köztársasági elnök

Köztársasági elnökként a jelenlegi és a majd megszülető alkotmány alapján kell az egyensúlyszerepét betöltenem - mondta Schmitt Pál a hivatalba lépési ünnepségen pénteken. Tovább olvasom