Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Mától újra Egészségpiac

A győri Egészségpiac hagyományos, 13. alkalommal sorra kerülő rendezvényei a ma délután 2 órakor kezdődő gyirmóti összejövetellel indulnak, és egészen május 5-ig tartanak – jelentették be tegnap a városháza szokásos tájékoztatóján.
Miklósyné Bertalanfy Mária WHO-koordinátor elmondta, a több éve sikeres program célja a figyelemfelhívás az egészségmegőrzés fontosságára.
A Borkai Zsolt polgármester, Ottófi Rudolf és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek részvételével zajlott tájékoztatón beszámoltak a 4 nemzet – cseh, szlovák, osztrák és magyar – együttmqködésével, 9 nagy témában zajló Centrope pályázati lehetőségek összehangolásáról. A brüsszeli közös fellépés érdekében koordinációs irodát hoztak létre, hamarosan kidolgozzák a nemzeti prioritásokat, és várhatóan júniusban már beadhatják a pályázatokat.
Ottófi Rudolf elmondta, az új stratégiai csoport jól vizsgázott a WHO Wel-Hops projektjének győri konferenciája sikeres lebonyolításával. A drogellenes tervről megjegyezte, a statisztika szerint 18 éves korukig a fiatalok 28 százaléka kipróbálja a kábítószert, és az arány, ha a társadalom nem lép közbe, tovább növekedhet. Hozzátette: a megyeszékhely pedagógusainak egy csoportja elvégzett egy harmincórás drogellenes tanfolyamot, és megalakítottak egy városi drogellenes klubot. A tájékoztatón bejelentették, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetségében az informatikai bizottság alelnökévé választották Ottófi Rudolf alpolgármestert, a szervezet pénzügyi bizottságán belül mqködő gazdasági albizottság elnöke pedig Simon Róbert Balázs lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres szegediek az országos médiában

Három Szegedről elszármazott médiaszemélyiség történetén keresztül bizonyítjuk a tételt: földieink… Tovább olvasom