Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Matolcsy tárgyalt az MNB elnökével

Az eszmecsere során kitértek a pénzügyi rendszer stabilitását érintő kérdésekre, illetve a devizahitelesek helyzetére is.

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán Simor András jegybankelnökkel áttekintette a világgazdasági helyzetet és a hazai folyamatokat meghatározó makrogazdasági tényezőket. A minisztérium épületében tartott megbeszélésen részt vett Kármán András pénzügyekért felelős államtitkár, az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság vezetője is - közölte a minisztérium.

Mint az a minisztérium közleményéből kiderül, az eszmecsere során kitértek a pénzügyi rendszer stabilitását érintő kérdésekre, illetve a lakossági hiteladósok, és ezen belül a devizahitelesek helyzetére is.

Simor András a napokban személyes egyeztetést javasolt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy az MNB bemutassa a devizahiteleseket érintő javaslatait a kormánynak. A miniszterelnök Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert bízta meg azzal, hogy egyeztessen Simor András jegybankelnökkel.

A jegybank által kidolgozott ajánlások célja a hitelesek terheinek számottevő csökkentése, egyidejűleg a pénzügyi rendszer stabilitásának hosszú távú megőrzése és a rendszerszintű kockázatok csökkentése - jelentette be hétfőn az MNB. A jegybank elnöke ismertetni kívánta azokat az elképzeléseket, amelyeket az MNB szakértői állítottak össze a lakossági hiteladósok és ezen belül a devizahitelesek terheinek csökkentésére. A javaslatok célja a pénzügyi intézményekkel közös kockázatmegosztás kidolgozása, mely egyúttal biztosítja a pénzügyi rendszer stabilitásának hosszú távú megőrzését és a rendszerszintű kockázatok csökkentését is - közölte a jegybank.

A minisztérium szerdai közleménye megerősítette, hogy a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy további védelmi intézkedésekkel javítson a legsérülékenyebb társadalmi csoportok, így a devizahitelesek helyzetén.

Olvasóink írták

  • 2. DMagóg 2011. szeptember 07. 11:16
    „A kormány oldalásról is a süketek párbeszéde kategória! Majd Ők! Hajrá Magyarország!”
  • 1. deszkás 2011. szeptember 07. 10:46
    „"Gyurikám nem érdekelnek a valutahitelesek."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Badacsonyban felvonulással kezdődik a szüret

A szőlő érését ünnepelve az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulását tartják szeptember 11-én vasárnap Badacsonyban. Tovább olvasom