Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Mátrix - Forradalmak (The Matrix Revolutions)

Mátrix – Forradalmakban, a Mátrix-trilógia harmadik, befejező részében az emberek és gépek közti elkeseredett háború katasztrófával fenyegető záróakkordjához érkezik. Így vagy úgy, de véget ér a háború, de még hátravan a végső összecsapás Neo és Smith között: ez dönt két civilizáció sorsáról.
rendező: Andy Wachowski, Larry Wachowski

forgatókönyvíró: Andy Wachowski, Larry Wachowski
operatőr: Bill Pope
díszlettervező: Jules Cook
jelmeztervező: Kym Barrett
zene: Don Davis
producer: Joel Silver
látványtervező: Owen Paterson
vágó: Zach Staenberg

szereplő(k):
Keanu Reeves (Thomas A. Anderson/Neo)
Laurence Fishburne (Morpheus)
Carrie-Anne Moss (Trinity)
Hugo Weaving (Smith)
Monica Bellucci (Persefone)
Daniel Bernhardt (Johnson)
Matt McColm (Thompson)
Jada Pinkett Smith (Niobe)

A film sztorija

A Mátrix - Forradalmakban, a Mátrix-trilógia harmadik, befejező részében az emberek és gépek közti elkeseredett háború katasztrófával fenyegető záróakkordjához érkezik: Zion katonái, bátor civil önkéntesekkel az oldalukon - mint Zee és a Kölyök - kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék az őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már a rejtekhelyük közelébe érnek. A teljes megsemmisüléssel szembesülve az emberiség utolsó bástyájának lakói nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért küzdenek.

Csakhogy egy ismeretlen elem megmérgezi a belső soraikat is: Smith, az
immár öntudatra ébredt program ravaszul elrabolja Bane-t, a hajóflotta egyik tagját. Smith már kikerült a gépek ellenőrzése alól, és minden egyes másodperccel erősebbé válik, az a célja, hogy elpusztítsa a birodalmat a való világgal és a Mátrixszal együtt. Az Orákulum végleges útmutatást ajánl Neónak, de ő fenntartásokkal fogadja a szavait, mert attól tart, hogy a nőt is csak egy program irányítja.

Niobe segítségével Neo és Trinity messzebbre merészkednek, mint eddig bármelyik ember - egy végzetes és mindent eldöntő utazásra indulnak a föld felperzselt felszínén a gépek városának szívébe. Ebben a hatalmas mechanikus metropoliszban Neo szemtől szembe kerül a gépek legfőbb vezérével, a Deus Ex Machinával...www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Mo -

"Az rendben, hogy az eddigi két epizódhoz hasonlóan a rendező testvérpár megint csak összelopkodott néhány jelenetet a filmhez (leginkább a Csillagok háborúja űrjelenetei jutnak majd eszünkbe, nem véletlenül), sőt lezáró darabhoz méltóan a paranoia alapműnek számító első rész legemlékezetesebb momentumai is visszaköszönnek (oszlopcsarnokban zajló lövöldözés, Trinity sokat idézett felugrós rúgása, Neo harcra hívó intése). De érthetetlen a dialógusok közhelyessége, giccsbe forduló patetikussága, amik hallatán érzett fizikai fájdalmon csak az enyhít valamelyest, hogy az Újratöltve didaktikus álfilozófiája helyett ezúttal inkább az akcióra helyezték a hangsúlyt az alkotók. A romantikus mellékszálak túlhangsúlyozása sem tesz jót az amúgy is több üresjárattal és dramaturgiai lyukkal operáló forgatókönyvnek, arról már nem is beszélve, hogy a sokak által várt hatalmas csattanó elmarad."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kultúra az otthonért

Jótékonysági gálaest, népművészeti kiállítás és vásár, foltvarró-kiállítás, látványos táncműsor: az… Tovább olvasom