Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

MÁV: jelentős késések a vonatközlekedésben országszerte

Nem járnak a vonatok a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonalon. A ceglédi vonalon közel 50 percet késnek a vonatok.
10. 30

Átlagosan 40-50 perces késésre számíthatnak az utasok a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon kedden délelőtt, mert Kőbánya-teherállomáson reggel eltört a sín - tájékoztatta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.
A tájékoztatás szerint a síntörés miatt a Nyugati pályaudvartól Kőbánya-Kispest állomásig csak egy vágányon tudnak közlekedni a vonatok váltakozó irányban

A monori elővárosi szerelvények egy ideig nem közlekedtek, helyettük a zónázó vonatok álltak meg minden állomáson és megállóhelyen.

9 óra

A szél és az eljegesedett váltók miatt a folyamatos tisztítás ellenére az ország több vonalán késnek a vonatok - tájékoztatta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese kedd reggel az MTI-t.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon több állomáson meghibásodtak a váltófűtő berendezések, emiatt 50-70 perces késésre kell számítani

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Záhony és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalak közös szakaszán Szajol állomáson több váltó is befagyott, ezért az erre közlekedő vonatok 60-70 percet késnek.

A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, a Budapest-Nagykanizsa, a Budapest-Tapolca a Dombóvár-Kaposvár, a Kiskunfélegyháza-Baja, a Debrecen és a Kecskemét környéki vonalakon 20-40 percet, míg a Budapest-Eszergom, a Budapest-Vác-Szob vonalakon 10-15 percet késnek a vonatok.

8 óra

Legfeljebb 15-30 perces késésekre kell számítaniuk a GYSEV vonalain utazóknak - közölte Rázó László, a vasúttársaság szóvivője kedden reggel az MTI érdeklődésére.

Szinte a teljes vonalhálózaton hóesés, hófúvás nehezíti a közlekedést, valamint a váltók jégmentesítése is lassítja a forgalmat - tette hozzá.

Nem járnak a vonatok a Székesfehérvár-Sárbogárd vasútvonalon, mert a szél másfél méteres hóátfúvásokkal teljesen elzárta a pályát Aba-Sárkeresztúr állomásnál - tájékoztatta kedd reggel Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Közleménye szerint a MÁV-Start Zrt. nem rendelt buszokat az utasok elszállítására, mert a közúton is hasonló a helyzet. Székesfehérvárról elindították a hóekét, amely a hóátfúvásoktól megtisztítja a sínt. Emiatt az ezen a vonalon közlekedő vonatok utasai 60-70 perces késésre számíthatnak a kora délelőtti órákig.

A MÁV Zrt. szakemberei megkezdték a hó ekézését, és várhatóan reggel fél 9-re tudják a pályát megtisztítani.


6 óra

Az éjszaka leesett hó csak néhány vasútvonalon, illetve körzetben okoz kisebb-nagyobb fennakadásokat a közlekedésben; az ország vasútvonalain az előírt menetrend szerint elindultak a szerelvények - közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel kedden kora reggel.

Both Ferenc közleménye szerint a szél, és a vonat által okozott mentszél állandó tisztítást követel a vasútvonalakon.

Ismertetése szerint nagyobb belföldi késést a debreceni, a kecskeméti és a székesfehérvári körzetekből jeleztek, ami 20-40 percet jelent. Azonban 10-15 perces késések főleg az elővárosi forgalomban is előfordulhatnak az ismételten elkezdődött havazás, a váltók lefagyása, valamint a szerelvényfordulók miatt.

A MÁV Zrt. szakemberei folyamatosan végzik a váltók tisztítását és a jegesedés megszüntetését - közölte Both Ferenc.

Olvasóink írták

  • 1. achilleus 2012. február 07. 09:49
    „Egy hasznos link:
    http://elvira.mav-start.hu/terkep/

    Ha már úgyis van GPS a buszokon, hasonló honlapoldal nem lenne fölösleges az SZKT-nak sem, főleg ilyen körülmények között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan figyelik a hajléktalanokat Budapesten - fotók

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat krízisautójának munkásai folyamatosan figyelik a hajléktalanokat… Tovább olvasom