Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

MÁV: péntektől megszűnik az 55 év felettiek utazási kedvezménye

Július elsejétől, vagyis péntektől megszűnik az 55 év felettiek 20 százalékos utazási kedvezménye a vasúton - közölte a MÁV-START Zrt. csütörtökön.
Az eddig elővételben megváltott, kedvezményes menetjegyek az érvényességen belüli utazásra még felhasználhatók, míg az érvényesség megjelölése nélkül megvásárolt, kedvezményes árú menetjegyek a pénztárakban kezelési költség nélkül visszaválthatók, vagy a vonaton pótdíj felszámítása nélkül teljesárú menetjegyre kiegészíthetők.

Azoknak az utasoknak, aki heti vagy kétheti rendszerességgel utaznak vasúton, a START Klub kártyacsaládot ajánlja a MÁV-START Zrt., hiszen a START Klub család kártyái valamelyikének megvásárlásával fél vagy egy évre kedvezményesen, vagy akár díjmentesen is lehet utazni a belföldi vonatokon - hívja fel a figyelmet a vasúttársaság a közleményben.

Olvasóink írták

 • 6. mattil 2011. június 30. 23:21
  „4. dodó 2011.06.30. 21:26
  <moderálva>
  Nem az állam adta, hanem a vasút saját jogán ún. üzletpolitikai kedvezményként. Tényleg több évtizedes múltra visszatekintő kedvezmény volt. Sokáig úgy volt, hogy a nőknek 55 év felett, a férfiaknak 60 év felett járt. Aztán ezt tavalyelőtt megtámadta valami jogvédő csoport, hogy diszkrimináció meg minden, és azóta a férfiaknak is 55 felett járt. Tavalyi év üzleti eredményei nagyjából mostanra állnak rendelkezésre és mivel gondolom hirtelen jócskán megugrott a fentiek következtében az ilyen jegyet váltók aránya, már nem éri meg a vasútnak életben tartani ezt a kedvezményt. Egyszerű üzleti döntés tehát, amit a fenti jogvédőknek köszönhettek.”
 • 5. queenmargareth 2011. június 30. 21:30
  „Majd megtudjátok, remélem, ha abba a korba értek, visszagondolva:milyen jó volt régen.”
 • 4. dodó 2011. június 30. 21:26
  „<moderálva> Ha valaki nem tudná: A 65 éven felüliek ingyenes utaztatásáért a szolgáltatóknak kifizetett (ami nem fedezi a tényleges kárt) éves összeg az egy hónapi nyugdíjfizetéssel egyezik meg! Ezt persze Felcsút Nagy Embere nem engedi eltörölni. Hiába, kell a szavazat nagyon... Ámbár, nagyon necces lesz, azt hiszem.”
 • 3. achilleus 2011. június 30. 20:08
  „2. queenmargareth 2011.06.30. 19:42
  Valójában nincsen ingyen, hanem a HÖK a hallgatói normatívából, természetbeni juttatásként, megveszi nekik, vélhetően a nagy számú hallgatóra tekintettel az SZKT kedvezményt is ad.”
 • 2. queenmargareth 2011. június 30. 19:42
  „köszönjük fidesz.Évtizedekig bevált dolog volt. Persze az senkit sem idegesít, hogy az felsőoktatási int-ben tanulóknak Szegeden nem kell utazási bérlet ingyé van. A többi diák meg fizessen.”
 • 1. Jozsoci 2011. június 30. 18:57
  „Nem egészen értem a 65 éven felüliek teljes ingyenességét sem. Inkább szociális alapon kéne nekik engedményt adni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Narancssárga riasztás! 50 milliméter csapadék is hullhat

Narancssárga riasztást adott ki négy régióra az OMSZ csütörtök délután. Tovább olvasom