Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

MÁV Zrt.: összefogás a kábellopás visszaszorításáért

Ez év első három hónapjában már 260 esetben történt kábel- és színesfémlopás a MÁV-nál, ezért szakmai megbeszélést tartott március végén a MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatósága - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn.
A szakmai napon az érintett vasúti szolgálati ágak vezetői, a rendőrség és a hasonló problémával küzdő cégek képviselői vitatták meg a kérdéskört érintő legfontosabb témákat.

"A MÁV 7 ezer kilométeres pályahálózata mentén mintegy 50 ezer kilométernyi kábel fut. A létesítmények őrzését lehetetlen mindig biztosítani olyan módon, hogy szemmel lehessen tartani a teljes vezetékrendszert" - idézi a közlemény Túrós Andrást, a MÁV Zrt. biztonsági igazgatóját.

Az elmúlt évben 40 esetben sikerült fémlopás közben 75 embert tetten érni. A legtöbb kábellopást Pest megyében követték el, az esetek 13 százalékában itt történt károkozás - tartalmazza az összegzés.

Tóth Tihamér, a MÁV Zrt. információvédelmi osztályvezetője szerint a kábellopások megelőzése érdekében a büntető törvénykönyvet és a két éve életbe lépett fémtörvényt lenne érdemes változtatni.

"Nemcsak mi, hanem az egész Európai Unió szenved a színesfémlopásoktól" - összegezte az elhangzottakat Túrós András. Hozzátéve: idehaza hamarosan megalakuló Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsban javasolni fogja, hogy kiemelten kell foglalkozni ezzel a témával - tartalmazza a közlemény.

Olvasóink írták

 • 5. Csonka László 2011. április 04. 21:32
  „Kecskésről +a két focikapu, +a "hajóvonták" a kerékpárúton !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ma bankrablás miatt ellenőrző pontot állított fel "rend"örség a Szentmihályi elágazás előtt! Ők (akiket előszeretettel moderálnak) a hátuk megette lévő gyalogátkelőhelyen "szemrebbenés" nélkül szállították a "szajrét" az átvevő telepre !!!!!!!!!!!”
 • 4. info 2011. április 04. 19:54
  „Nemcsak a kábelt lopkodják, hanem a kerékpár pálya alkatrészeit is, záportónál. Jó lenne ha illetékesek ellátogatnának arrafelé néha, mert már délután a gyerekektől a kerékpárt is elvették a <moderálva>, ha így haladunk csak bunyó lesz a vége”
 • 3. dodó 2011. április 04. 16:22
  „Alaptalan előítéleteken nyugvó nyílt rasszista támadás a rettegők ellen.”
 • 2. 751510 2011. április 04. 14:50
  „Kirekesztő a MÁV. Kérdés, hogy mit fog szólni az LMP, mit fog szólni Cohn-Bendit?”
 • 1. StencilAtya 2011. április 04. 14:34
  „hát már a máv is rasszista??!! mi van ebben az országban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiürítették a szolnoki Corát

Bombariadó miatt kiürítették a szolnoki Cora bevásárlóközpontot és a megyei bíróság épületét. Tovább olvasom