Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Maximálták a Magyar Honvédség létszámát

Az összlétszám legfeljebb 29 ezer 700 lehet, és további nyolcezer önkéntes tartalékos erősítheti a Magyar Honvédség állományát - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent országgyűlési határozatból.
Az Országgyűlés által a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló törvény alapján megállapított részletes bontás szerint a honvédség legnagyobb részét - legfeljebb a harmadát - az altiszti állomány adja. Az ő létszámukat 8845-ben maximálták, mellettük a tisztek összlétszámát 5690-ben állapították meg.

A legénységi állomány az összlétszám legfeljebb 30 százaléka lehet. A honvédtisztjelöltek 500-an, a honvéd altisztjelöltek legfeljebb százan lehetnek.

A kormánytisztviselők, közalkalmazottak és egyéb munkavállalók köre a honvédségi összlétszám maximum negyede lehet.

A csaknem 30 ezres összlétszám nem tartalmazza az önkéntes tartalékos, valamint a Magyar Honvédség rendelkezési állományának létszámát.

Az országgyűlési határozat rögzíti, hogy az összlétszámkereten belül szükség esetén végrehajtott átcsoportosítások eredményeként az állománycsoportok létszáma nem haladhatja meg az egyes kategóriákra meghatározott maximumot, a tiszti létszám nem növekedhet.

Olvasóink írták

 • 9. szabójóska 2013. május 17. 22:48
  „Nagyon nem értem.Svájcban általános hadkötelezettség van ha jól emlékszem 55 éves korig kivétel nélkül minden férfi kiképzett és időnként egy egy hónapra az otthon tartott teljes felszerelését magára öltve továbbképzésre bevonulni köteles.Még a professzor is. Pedig az egy semleges ország!”
 • 8. GondaIstván 2013. május 17. 16:35
  „Én is a sorkatonaság visszaállítása mellet vagyok.”
 • 7. spiler 2013. május 17. 14:37
  „most mennyi is a tartalékos,,,,,miért nem hívják be őket a nagy hóhejzetben az árvízekkor????”
 • 6. Dr.Evazan 2013. május 17. 14:15
  „Fölösleges az egész, nem csinálnak semmit, csak lógatják a lábukat ! Sorállományt pedig vissza ! Nem volna ennyi kis gizda, női tornacipős, meg női táskás, csőnadrágos, meg telerottyantott nadrágos, piercinges kis 45 kilós kö**ög !”
 • 5. Lupus 2013. május 17. 13:20
  „Úgy körül vagyunk véve agresszív népekkel, hogy valami hirig kapcsán, egy óráig sem tudnánk ellenállni. Talán hosszan is határoztam meg a teljes vereségig eltelhető időt. A kör közepén állunk...”
 • 4. Írástudatlan 2013. május 17. 10:35
  „Iszonyúan sok! Inkább azon kellene elgondolkozni hogy vissza kellene állítani a sorállományt!Sok fiatal állatmódjára való viselkedésén biztosan sokat változtatna.Vagy pedig fel kellene oszlatni!Svájcban sincs katonaság csak kiképzett tartalékosok.Nincs is kitől félnünk!Csak fölösleges pénzkidobás az egész!”
 • 3. kontrapista 2013. május 17. 07:03
  „Az országgyűlési határozat magasra tette a mércét a 29700-as profi és 8000 tartalékos létszámmal, mivel ennyien soha sem kellenek a katasztrófa elhárításkor.
  A haza védelmére nem kell a magyarnak tollát törnie, hiszen ezt megteszi Merkel asszony szoldateszkája, úgy mint tette nagy elődje ( Hitler ) 1944 tavaszán.
  Hajrá magyarok, most már biztonságban vagyunk !”
 • 2. SP 2013. május 16. 21:59
  „Erkölcsöt
  az iskolában kezdik tanítani.

  Fegyelmet
  a honvédségnél kellene, már 16 éves kortól, honvédelmi ismeretek címen a semmittevő nyári szünetekben.”
 • 1. orszagzaszlo936 2013. május 16. 20:41
  „Köszönet érte a Fidesz és Mszp kormányoknak! Trianonban 35000 főben húzták meg a határt, tüzérség, harckocsi és repülők nélkül! Sikerült! Hazaárulás, hazaárulás és hazaárulás az élet minden területén!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápáról szóló kötet jelent meg magyarul

A pápa családjáról, gyerekkoráról, erkölcsi kérdésekről és az ima élményéről is vall a kötetben. Tovább olvasom