Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

MDF-es kormányfőjelöltre tett javaslatot Orbán Viktor

Új, közös miniszterelnök-jelöltet javasolt a Fidesz az MDF-nek. Orbán Viktor levélben tájékoztatta Dávid Ibolyát egy új, közös, az MDF-hez közelálló miniszterelnök-jelölt személyéről. A Fidesz elnöke nem kívánta név szerint megnevezni az új kormányfő-jelöltet.
Orbán Viktor bejelentette, hogy levélben újabb ajánlatot tett Dávid Ibolyának. A Fidesz szerint keresni kell egy új, közös vezetőt, miniszterelnök-jelöltet, akinek a személye mindkét pártnak megfelel.

A Fidesz elnöke nevet nem mondott, de azt elárulta, hogy MDF-es politikusról van szó. A párt már el is juttatta levelét Dávid Ibolyának.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a polgári erők tegyenek félre minden nézeteltérést, "tegyék félre személyes és pártbéli ambícióikat, feltétel nélkül fogjanak össze, és közösen állítsunk miniszterelnök-jelöltet". Hozzátette: nyilvánvaló, hogy a Fidesz az MDF nélkül nem tud kormányt alakítani.

A polgári oldal előtt nagy lehetőség és felelősség áll. Ha összefogunk, akkor jövő vasárnap megalakulhat a polgári kormány - mondta Orbán Viktor.

Megneveztünk egy közös miniszterelnök-jelöltet, a levelet Rogán Antal személyesen kézbesítette Dávid Ibolyának az MDF központjába.

Orbán Viktor egyelőre nem nevezte meg a közös miniszterelnök-személyét, a sajtótájékoztatón csak annyit mondott, hogy az MDF-hez közelálló jelöltről van szó.

A Fidesz elnöke hozzátette: készen állnak arra, hogy Nagypéntek előtt meghozzák a döntést, és megegyezzenek az MDF-fel. Ha van közös miniszterelnök-jelölt, akkor van közös program is - zárta ezekkel a szavakkal Orbán Viktor a Fidesz rendkívüli sajtótájékoztatóját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhét a telepen

Kanyargós út vezet a telepre. Az út szélén nincs virág, mi több, hihetné az ember, hogy az a… Tovább olvasom