Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

MDF: két gyalázatos szavazás a Házban

Az MDF szerinthétfőn két gyalázatos szavazás zajlott le a parlamentben, amely után felvetődik a kérdés, hogy egyes képviselők tükörbe tudtak-e nézni.
Az MDF szerint felmerül a kérdés: vajon kedd reggel tükörbe tudtak-e nézni azok a képviselők, akik hétfőn háromperces különbséggel szavaztak Dávid Ibolya és Herényi Károly kiadása, így egy koncepciós eljárás megindítása, valamint Molnár Oszkár nyíltan rasszista és antiszemita képviselő mellett? - olvasható Kerék-Bárczy Szabolcs MDF-es elnökségi tag MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Szerinte két olyan gyalázatos szavazás zajlott le a Parlamentben, ami egy normális demokráciában elképzelhetetlen.

"Ezek a képviselők úgy szavaztak Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztése mellett, hogy tudták: az ügyészség a kezdetektől fogva a lehallgatási ügy áldozataiból kívánt gyanúsítottakat faragni" - fogalmaz Kerék-Bárczy Szabolcs.

Szerinte ezek a képviselők azt is tudták, hogy az ügyészség nem foglalkozott a CD tartalmával, meg sem hallgatta Dávid Ibolyát, és hogy "az elmúlt 20 év legsötétebb politikai botrányáról van szó, mégis a koncepciós eljárás mellett szavaztak".

Hozzáteszi: három perccel később ugyanezek a parlamenti képviselők "szemrebbenés nélkül" utasították el Molnár Oszkár fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, olyan ember mellett téve le voksukat, aki mindent felfaló zsidó nagytőkéről, magzatuknak szándékosan ártó roma asszonyokról, és börtönbe zárandó melegekről szónokol. Hónapok óta folytatja rasszista, antiszemita tombolását; büszke arra, hogy nem szavazta meg hazánk európai uniós csatlakozását; forradalomra buzdít; szégyent hoz következmények nélkül egész Magyarországra.

Molnár Oszkár tudja, hogy megteheti, hiszen egy lakossági fórumon elmondta: ő vállaltan renitens képviselő, de a Fidesz „nem meri" kirúgni a frakcióból. A tegnapi gyalázatos szavazást ismerve úgy tűnik, Molnár Oszkárnak igaza van - zárul a közlemény.

Olvasóink írták

 • 12. Power 2009. október 21. 13:15
  „A parlamentben ülőkkel van a baj, mert az álatluk megszavazott törvényeknek sem szereznek érvényt.”
 • 11. aranka2 2009. október 21. 12:48
  „Charmed, a válasz nem könnyű. A mindenkori hatalom általában szeret erőszakkal fellépni azokkal szemben, akik számára nem tetsző dolgokat tesznek, a képviselők különösen ilyenek. Szabad pofázási lehetőségüket védeni kell, mindannyiunk érdekében. A mai magyarországi szabályozás elvileg jó, nyilvánvalóan köztörvényes esetekben (vagyon elleni, közlekedési bűncselekmények) általában ki is adják magukat, a rágalmazási, meg az ehhez hasonló (pl. köznyugalom elleni) ügyekben viszont jó, ha fenntartják védelmüket.”
 • 10. charmed 2009. október 21. 12:24
  „Minek a mentelmi jog? Hogy azok mögé bújva kismillió törvénytelenséget hajthassanak végre! Igenis mindegyik politikus vállalja a felelősséget a tettéért és igenis büntessék meg, mert ők is ugyanolyan emberek mint mi!!
  Ha egy embert lecsuknak egy évre ki nem fizetett 75000 Ft-ért akkor ugyanígy járjanak el a politikusokkal is. Tudom, hogy mit írok és tudom azt is hogy ez egy picit nagyobb felelősség, de én is politikai pályára szeretnék indulni. És én vállalni is fogom azt amit teszek!!”
 • 9. Zs 2009. október 21. 10:58
  „Te sem vagy 100-as”
 • 8. aranka2 2009. október 21. 08:39
  „Mint már említettem, a mentelmi jogot azért találták ki, hogy politikusokkal szemben ne lehessen jogi, államhatalmi eszközökkel fellépni. Azok tehát, akik nemmel szavaztak, helyesen tették, mindhárom esetben. Lehet szidni, lehet gyűlölni is akár kedves politikusainkat, de nem lehet velük szemben - a tettenérést kivéve - büntető eljárást folytatni. Ne is lehessen!
  Ha valakinek annyira "bíróságramehetnékje" van velük szemben, perelje be őket polgári perben, kérjen kártérítést akármiért, azt lehet.”
 • 7. barkzso 2009. október 20. 23:27
  „3-as <moderálva>, nincs is már szavazója múmia 2-nek. Talán egy kasztrált herényi, nameg dávidka alias múmia 2 ;)))”
 • 6. barkzso 2009. október 20. 23:25
  „Múmia 2 nyomja a hülyeséget a kétszemélyes pártocskájából ;)))”
 • 5. dodó 2009. október 20. 21:05
  „Bizony felháborító! Megmenteni a vén k.., majd mit írtam, fonnyadt kalapkirálynőt és vélemény nélküli csicskását a bíróságtól...
  Ez már nemcsak felháborító, ez már aljasság!”
 • 4. Zejko 2009. október 20. 20:29
  „BLA BAL BAL MDF le vagytok huzva a WC-en”
 • 3. igazságkereső 2009. október 20. 19:29
  „Egyébként eléggé "napraforgó" politikát folytatott és folytat úgy Herényi Károly, mint Dr.Dávid Ibolya!Mint a FIDESZ kormány igazságügy minisztere megtehette volna, hogy olyan törvénykodifikációs munkát végez, amely mára kizárta volna azokat a kiskapukat, amelyeket most Ők ketten nagy előszeretettel "nyitogatnak",mentve arcpirító politizálásukat.Nem szeretnék csúnya jelzőket használni, de eléggé gerinctelen politikát folytatnak mindketten!Nem igazán hiszem el, hogy a társadalom érdekében vannak most "ennyire felháborodva" sokkal inkább lehet valóságtartalma annak az eljárásnak ,melyet az ügyészség kívánna lefolytatni,csak a mentelmi jog mögé "rejtekeznek" mindketten.Különben is jogos a kérdés: ugyan miért nem merte egy választás alkalmával megmérettetnie magát Dr.Dávid Ibolya ellenfelével? Pedig ez így lett volna sportszerű, ha ugyan Dr. Dávid Ibolya ismeri a sportszerűség fogalmát??!!Magatartása sokkal inkább hasonlít egy pártnak történő "nyelvalácsapásnak",mint politikusi tisztességre.Almássy Kornél ki mert volna állni Dr.Dávid Ibolya ellen, de félve Dávid a biztos bukástól, inkább próbálta ellehetetleníteni politikai táborán belüli ellenfelét,ezért a piszkos trükköktől sem riadt vissza.Sajnos ilyenek lehetnek mai politikusaink és ezért tart itt országunk ahol tart!!”
 • 2. madártej 2009. október 20. 18:02
  „A haszonleső vén bogárírtó kisiparos és a mezei tyúkpörök ügyvédje még pofázni mernek? Hogy sülne rájuk a bőrük!”
 • 1. IVY 2009. október 20. 15:28
  „Az a gyalázatos, hogy ferdenyakú ibolyka és a rovarírtó haverja még nincsenek a kaptárban!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek az 1956-os megemlékezések

Már kedden megkezdődött számos program a fővárosban az 1956-os forradalom 53. és a Magyar… Tovább olvasom