Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

MDF: legyen életterük a kistelepüléseknek

„ Mindent megvalósítottunk ebben a ciklusban, amit ígértünk, és mindent meg fogunk a jövőben is valósítani, amit ígérünk” – hangzott el a Magyar Demokrata Fórum megyei szervezetének tegnapi győri sajtótájékoztatóján. A legnagyobb figyelmet a települések működőképességére kívánják fordítani.
A „Nyerjen teret az igazmondás” szlogen jegyében a tegnapi győri sajtótájékoztatón Szabó Miklós, az MDF megyei elnöke, a megyei közgyűlés alelnöke emlékeztetett rá: a most záruló választási ciklusban mindent teljesítettek a közgyűlésben, amit ígértek. A megyei költségvetés megőrizte egyensúlyát, jelentős fejlesztések voltak az intézményhálózatban, a települések több mint 80 százalékában biztosították a rászoruló felsőoktatásban tanulók támogatását. Az MDF-frakció az általa egyébként nem támogatott tiszteletdíj-emelést jótékony célokra fordította (2003-tól összesen 6 millió forintot).
Szabó Miklós szólt arról, hogy például a 10 ezer lakos alatti települések közül 20 párton kívüli polgármester elfogadta az MDF felkérését a jelöltségre. A párt megyei listáját a jövő hét elején teszik közzé. A listavezetők: 10 ezer lakosnál kisebb településeken Szabó Miklós (közgyűlési alelnök), Mecséri Lajos (Sokorópátka), Linter Tibor (Iván), Babos Attila (Dunaszeg) és Mondovics László (Écs), a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken Mesterházy József (Enese), Sólyom Tibor (Mosonmagyaróvár), Degovics István (Kapuvár), Knausz Ferenc (Mosonmagyaróvár), Németh Sándor (Mosonmagyaróvár).
Az MDF terveiről a sajtótájékoztatón Mecséri Lajos beszélt, elmondva egyebek között, hogy a jövőben több pénzre nem lehet számítani, a meglévőt kell ésszerűbben felhasználni. A megyei közgyűlésnek gyakrabban kell élni azzal a jogával, hogy állásfoglalásait felterjeszti az illetékes tárcavezetőhöz. Normatív, a lakosság száma után járó támogatást szeretnének a településeknek, alanyi jogon. Lakosonként 300 forintot, de minimum 100 ezer, maximum 500 ezer forintot, amely helyi célokra szabadon, tehát nem kötelezően előírtan felhasználható. A megyei önkormányzat hivatalában működjön egy olyan szakértői stáb, amely humánsegítséget tud adni a települési vezetőknek (pl. pályázatírás, marketing). Ugyancsak fontosnak tartja az MDF a megyei szintű, információs konzultációkat a települési vezetőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mire köt(ött) biztosítást?

Tovább olvasom