Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

MDF: lőszert szállított a Jobbik a Magyarok Nyilainak?

Továbbra is várja Debreczeni József a Jobbik válaszát egyebek között arra: mi köze van a pártnak a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházy Györgyhöz. Az MDF képviselőjelöltje annak apropóján ismételte meg szombaton már közzétett kérdéseit, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn lőszerrel való visszaéléssel gyanúsította meg "R. Krisztiánt, aki sajtóértesülések szerint a Jobbik bicskei elnöke".
Debreczeni József az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: "miután a parlamentbe igyekvő szélsőjobboldali párt két napja mélyen hallgat arról, hogy milyen kapcsolata van a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházyval", az MDF ismételten felszólítja a Jobbikot, hogy tisztázza, mi köze van Budaházy Györgyhöz, miről szól a Szegeden kötött együttműködési megállapodás, milyen kapcsolat van a Betyársereg, az azóta jogerősen feloszlatott Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik között.

Debreczeni József választ vár arra is, hogy mi köze van a Jobbiknak Toroczkai Lászlóhoz, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökéhez, a szegedi megállapodás kezdeményezőjéhez, a Magyarok Nyilait a nemzeti ellenállás katonai szárnyának kell-e tekinteni, miért vállal szolidaritást Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője és államfőjelöltje egy terrorcselekményekkel gyanúsított személy mellett, mi köze a Jobbiknak a kuruc.info-hoz és mit akar a Jobbik, terrorizmust vagy parlamentarizmust.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője, Keresztes Imre hétfőn jelentette be, hogy újabb gyanúsítottat hallgatott ki a főügyészség a Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított csoport ügyében. A férfit, Rihó Krisztiánt lőszerrel visszaéléssel gyanúsította meg a főügyészség. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a Budaházy György vezette bűnszervezet egyik - gyanúsítottként már korábban eljárás alá vont - tagjának a 2009. március 30-ai kérésére, ismeretlen helyről, engedély nélkül 50 darab 9 milliméteres lőszert szerzett be, majd azokat 2009. április 7-én továbbadta az azokat nála megrendelő társának - állt Keresztes Imre tájékoztatásában.

A Jobbik erre azt közölte: várja "az esetleges bizonyítékokat" a Magyarok Nyilai ügyével összefüggő gyanúsítással kapcsolatban. Tájékoztatásuk szerint Rihó Krisztián, a Jobbik bicskei elnöke arról tájékoztatta a párt Fejér megyei elnökét, hogy nincs köze a Magyarok Nyilaihoz.

Olvasóink írták

 • 18. flexsnake 2010. március 03. 01:31
  „Eddig még he meg há, most meg már elhatárolódnak, ezt vártam :D Mondván jaj hát ha mégis igaz akkor ők ezt nem tudták. Persze az nyilatkozta ezt is aki szerepel a bűnügyi nyilvántartásban miután garázdaságért elfogták. Már lehet vagdosni a centit, úgy eltűnnek mintha nem is léteztek volna.”
 • 17. .suhym. 2010. március 02. 19:25
  „9349779 2010.03.02. 18:55

  A fegyverviselés és tartás hazánkban, ugyanúgy mint nagyon sok országban, engedélyhez van kötve, bárkiről is van szó.
  Egyébként, minden vadászatot űző ismerősömnek van, és közülük egyik sem dolgozik a parlamentben!:))))”
 • 16. flexsnake 2010. március 02. 18:36
  „,,Tudjuk, hogy ki pénzel
  Szemük elől nem tűnsz el

  Saját, imádott gazdád sem lesz
  Kíváncsi rád
  Ha meghalsz, csatornában végzed, provokatőr

  Csak hullanak a fejek egymás után
  A tied is holnap köztük talán
  Vigyázz mert jövünk
  Jobb lesz, ha félsz
  Ismerünk jól
  Mi tudjuk, hogy mennyit érsz

  Ördögfattya értsd meg végre
  Uralmadnak végleg vége
  Akármilyen álarcot is húzz

  Tudjuk, hogy ki pénzel
  Szemünk elől nem tűnsz el"
  Bonanza Banzai : Provokatőr

  Sárkányfejek? Szerintem inkább birkafejek.”
 • 15. Power 2010. március 02. 16:53
  „Ebben a nagy, össznépi rendetlenségben hajlamosak vagyunk a szélsőségek felé fordulni.”
 • 14. Power 2010. március 02. 16:40
  „1. KaszaOne 2010.03.02. 10:27
  Elég tájékozatlan emberke lehetsz. Nem tudtad hogy minden államnak vannak titkai.”
 • 13. flexsnake 2010. március 02. 16:24
  „NA IGEN BŰNÖZŐKBŐL NEM LESZNEK SZENTEK! LEHET ÁGYAZNI A JOBBIKOSOKNAK A BÖRTÖNBEN. MINDEN JOBBIKOS MELLÉ KOLOMPÁR KERÜL :)”
 • 12. ferenczydenes 2010. március 02. 15:56
  „KaszaOne: Senki sem fél a jobbiktól, maximum a Bajnai, de ő még a saját árnyékától is.”
 • 11. Léni 2010. március 02. 13:56
  „Valahonnan van fegyverük! A fegyver nem a fán terem, nem a tyúk költi ki, a fegyver
  úgy lesz valahol, hogy odaszállítják. Az a kérdés, hogy honnan, kitől? Nagy a világ!”
 • 10. toxi-2 2010. március 02. 13:06
  „szorul a hurok, szorul a hurok.......... :)))))))))))))”
 • 9. sőndör 2010. március 02. 12:33
  „és mi van a szabad kereskedelem elvével ??? :))”
 • 8. .suhym. 2010. március 02. 12:23
  „Kitűzték az új célt, úgy együtt az MSZP + a Jobbik, összemosni a Fideszt az MSZP-vel.
  Majd csak eljön már ápr. 11. aztán vége lesz már végre.

  Egyébként én is sok dologra szeretnék választ kapni, pl. az MDF háza környékéről és a magyarok nyilairól (is)! Debreczeni talán előbbinél kereskedjen, van mit!”
 • 7. KaszaOne 2010. március 02. 11:43
  „ferenczydenes erről szól a titoktörvény

  Az EKINT, a TASZ és a TI magyar tagozata szerint a törvény egyes elemei alkotmányellenes módon korlátozzák a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő alapjogot, ezért a civilek nyílt levélben kérik Sólyom Lászlót, hogy éljen az Alkotmányban biztosított jogával és kezdeményezze a törvény előzetes normakontrollját.

  Az új jogszabály alapján az adatok titkosítása tartalmi korlátok nélküli lehetőséggé válik, amely felett nem biztosított a hatékony bírói kontroll. A büntető törvényköny módosításával a minősített adattal való visszaélés büntetőjogi következményeinek alkalmazását pedig teljesen kiszámíthatatlanná teszi a jogalkotó, így a büntetőjog könnyen alkalmas lehet politikai érdekek szolgálatára.”
 • 6. KaszaOne 2010. március 02. 11:40
  „ferenczydenes

  A Fidesz, és az MSZP nyíltan összeborult, ez nekem elég bizonyíték. Félnek a börtöntől, és most mindent megtesznek, hogy a Jobbikot lesöpörjék, de hála Istennek, ez nem nagyon sikerük nekik.”
 • 5. 751510 2010. március 02. 10:54
  „Ezt nem ő találta ki. Mesterházy ígérget ilyeneket.”
 • 4. ferenczydenes 2010. március 02. 10:50
  „*keverd”
 • 3. ferenczydenes 2010. március 02. 10:49
  „KaszaOne: a titoktörvényt ne kevered ide, mert az teljesen másról szólt. Nagyon szánalmas már ez a fidesz=mszp duma. Valami kreatívabbat is kitalálhatnál.”
 • 2. Bunghole99 2010. március 02. 10:37
  „"
  Ez a benkőgyörgyös dolog egy kicsit bűzlik! Nem gondoljátok?
  A videók szerint a hangfelvételek alapján lettek letartóztatva Budaházyék. Tehát ezek már a börtönbe kerülésük napján is megvoltak a rendőrségnek. Ezek után Draskovics pár hónapra rá jön egy kamu robbantással, hogy ez a bizonyíték. Másnap ki is tudódik a hazugság. Miért hazudtak a nyilvánosságnak, ha megvoltak nekik az ,,igazi" bizonyítékok, a hangfelvételek?

  Miért nem azokat mutatták be akkor, vagy legalább a videós lebukásuk után? A nyilvánosság ezek után kéri az igazi bizonyítékokat, és ők nem mutatnak semmit 8-9 hónapig, még Draskovics inkább le is mond, jóval később.
  Csak azért tartják titokban a hangfelvételeket, hogy bedobják őket a választások előtt? Mert most ennek az lesz az első hatása, azt várják, hogy most aztán már Budaházynak nem ad oda senki kopogtatócédulát, tehát próbálják megakadályozni a kiszabadulását. Közvetve persze a Jobbikot is mocskolják.

  És szerintetek valaki bedobja magát teljes mellszélességgel a tévébe, hogy ő buktatta le őket, teljes nevével, arcával, mutatják a cégét... stb.? És úgy mutatják be, mint egy átlagembert, aki belekeveredett ebbe az egészbe és aztán lebuktatta őket. Egy átlagember egy közvéleménykutatásos videóhoz sem adja szívesen az arcát! Ha ez az egész igaz, akkor a rendőrség beáldozta a rendőrspiclijét!

  Profin nyugodt ez a Benkő a felvételeken, ahhoz képest, hogy a magyar ,,terrorszervezet" ellen vall nyilvánosan. Miért nincs torzítva a hangja és hátulról felvéve, lámpával szembesütve a kamera? Biztos jól tudják védeni. És érdekes, hogy csak hanglevétel van. Az ilyet akár egy héttel ezelőtt is felvehették volna. Ezért nem tudta anno Draskovics felmutatni bizonyítékként.

  Videobizonyítékot persze nehéz utánagyártani, de ami késik, nem múlik. Amúgy a ,,terrorista" szövege nem tartalmaz olyan bizonyítékot, amilyet egy átlag tüntető és híradásokat olvasó polgár ne tudna összehozni. A rendőrségről nem is beszélve. Ráadásul a hangfelvételek nagyon jó minőségűek. Aligha készülhettek mobiltelefonnal, főleg nem rejtve.

  Szóval elgondolkodtató, mi vár ebben az országban a "megtűrt" magyarra, aki szembe mer szállni a gyarmatosítókkal és ki meri mondani az igazat!
  "

  -a szerző”
 • 1. KaszaOne 2010. március 02. 10:27
  „Apa kezdődik.
  Nagyon furcsák ezek a mostani bizonyítékok. A kormány mindent megtesz a jobbik ellen. Az MSZP visszaléptet jelölteket a Fidesz javára. Itt a Magyarok nyilai hangfelvétel, amit ugyan kocsiban vett fel a Benkő gyerek, de semmilyen alapzaj nincs a háttérben.
  Várható volt, de minden Jobbik ellen tett lépés visszafelé sül el. És közben az MSZP FIDESZ együtt szavazza meg a titoktörvényt, mely lehetetlenné teszi az elszámoltatást. Emberek lássatok az orrotoknál tovább.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban életbe lép a sérelemdíj

Májusban változnak a gondnokság, az alapítvány, és a személyhez fűződő jogok megsértése esetén… Tovább olvasom