Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

MDF: miért a legdrágább tender győzött az M0-ás autópálya ügyében?

Az M0-ás kiszélesítésére kiírt tender ügyében egy plusz 6,5 milliárd forintos terhet kíván magára venni a magyar állam - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Csapody Miklós MDF-es politikus, hozzátéve: ez volna a közbeszerzés magyar módra, minél drágább annál esélyesebb.
A független parlamenti képviselő tájékoztatása szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatára hárman jelentkeztek és közülük végül a legdrágább, közel 35 milliárd forintos ajánlatot benyújtó cég nyert, miközben a másik két pályázat 28,3 milliárd forintról illetve 31,4 milliárd forintról szólt. Hozzátette: a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. előbb kizárta a legdrágább pályázatot és a legolcsóbb, 28,3 milliárd forintos ajánlatot benyújtó céget hozta ki győztesnek. Ezt követően viszont a Közbeszerzési Döntőbizottság állítólagos szabálytalanságokra hivatkozva kizárta a két olcsóbb pályázatot. Csapody Miklós közölte, úgy látszik, hogy a testület előtt a plusz 6,5 milliárd forintnál nagyobb súllyal esett latba, hogy a listán nem szerepel egy betonkeverő, vagy hogy kis vagy nagy betűvel kezdődik egy mondat az árajánlatban. Figyelmeztetett arra is, hogy szabálytalan pályázatok miatt korábban Bulgáriában egy 500 millió eurós támogatás folyósítását függesztette fel az Európai Unió, amely egyúttal megvonta a bizalmat a pénzeket kezelő két bolgár állami ügynökségtől. A politikus kitért arra is, hogy a „Fidesz és az MSZP eközben lazán és ügyesen hallgat arról, hogy miért ugrott meg 17 milliárd forinttal a Margit-híd felújítási költsége” vagy miért Magyarországon épülnek a legdrágább autópályák. A képviselő szerint a Margit-híd dupla ára felveti a párt- és kampányfinanszírozás kérdését. Azt mondta, hogy óvatosan akar fogalmazni, de „teljesen világos, hogy választások előtt mi lehet az oka az ilyen típusú, mondjuk úgy, hogy figyelmetlenségeknek”. Kérdésre válaszolva kjelentette: az M0-ás ügyében hozott döntést tudomása szerint az uniós fórumokon az egyik vesztes pályázó meg fogja támadni.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2009. október 07. 20:57
    „A Megyeri hidat a legolcsóbb nyerte, nem is "tudta" kifizetni azokat, akik a munkát elvégezték! Ez a közbeszerzési törvény úgy sz.r ahogy van!”
  • 1. IVY 2009. október 07. 12:46
    „"Virítsd a lóóvééét, viríítoom......"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz szerint falurombolás folyik Nógrádban

A Fidesz a falurombolás elindításaként értékeli a Nyugat-Nógrádot jellemző közlekedési viszonyokat. Tovább olvasom